Tasokasta asumista Turun Raunistulassa

YIT rakentaa Raunistulaan uutta, korkealuokkaista asuinaluetta. Barkerinrannan arvoalue sijaitsee aivan Turun keskustan tuntumassa Aurajokirannassa, Barkerin vanhan kutomon historiallisessa ympäristössä. Ainutlaatuinen Barkerinranta on hieno yhdistelmä kaupunkikulttuuria, pientalomiljöötä, ulkoilumaastoja ja Aurajokirantaa.

Rosoisen karheat punatiilistä rakennetut tehdasrakennukset ja talkoovoimin, oman maun sekä kukkaron mukaan rakennetut puutalokorttelit huokuvat 1900-luvun alun työläiselämää. Uuden Barkerinrannan asuintalojen arkkitehtuuri taas henkii nautinnollisesta kaupunkilaiselämästä.

Raunistula on keskeinen ja legendaarinen osa Turkua: rosoisen raikas ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä. Alueella on koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen menneisyys. Myyttisen Raunistulan 100-vuotias historia on legendaarinen. Hurjamaineinen asuinalue kaupungin ja maaseudun välissä on jalostunut arvostetuksi alueeksi. Entisellä ei kenenkään maalla menneisyys ja nykyisyys kohtaavat toisensa täydellisessä sopusoinnussa. Raunistulasta on muodostunut kulttuurin, taiteen ja liikunnan tyyssija, joka tarjoaa elämyksiä teatterista elävään musiikkiin ja harrastuksia moneen makuun. Ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet Aurajoen rannassa ovat vertaansa vailla. Turun ydinkeskustan palveluiden luokse pääsee pyöräillen ja kävellen vain noin kymmenessä minuutissa joenrantareittiä pitkin.

Moderneja kaupunkikoteja

Barkerinrannan tyylikkäät kerrostalot ovat 3–5-kerroksisia punatiilitaloja. Viihtyisien kotien koot vaihtelevat pienistä yksiöistä perhekoteihin. Autopaikat ovat kätevästi viihtyisän pihakannen alla autohallissa, josta on suora yhteys talon porrashuoneeseen. Asuntovalikoimassa on niin kompakteja yksiöitä kuin tilavia, pariskunnille ja perheille sopivia koteja. Moderni varustelu, tasokkaat pintamateriaalit ja toimiva tilankäyttö ovat näiden kotien perusominaisuuksia. Tammilautaparketti yhdistää asuinhuoneet kauniiksi kokonaisuudeksi ja oleskelutilat avautuvat tilavalle, lasitetulle parvekkeelle. Pienimpiä yksiöitä lukuun ottamatta kaikissa huoneistoissa on omat saunat. Moderni talotekniikka kuten vesikiertoinen lattialämmitys, kaapelitelevisio, ovipuhelin ja tietoliikennekaapelointi kruunaavat huolettoman asumisen. Käyttöveden kulutus mitataan huoneistokohtaisesti, samoin lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihto on asuntokohtainen.

Katso myös

Vuonna 2026 vastuu toimivista palovaroittimista on taloyhtiöillä

Pelastuslain uudistus tuo muutoksen, joka koskettaa myös vanhoja rakennuksia. Aiemmin palovaroittimet ovat olleet taloyhtiön vastuulla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x