Lähimaksaminen käyttöön Lappeenrannan Jouko-busseissa

Lähimaksaminen, eli pankkikorttien lähimaksuominaisuus on otettu käyttöön paikallisliikenteen Jouko-busseissa. Paikallisliikenteen kertalippuja voi maksaa pankkikortin lähimaksuominaisuudella, mikä helpottaa matkustamista ja madaltaa kynnystä käyttää joukkoliikennettä etenkin satunnaisten matkustajien osalta.

– Paikallisliikenteessä tehtiin vuonna 2020 matkoja 1 192 484, vuonna 2019 matkoja tehtiin 1 777 558. Matkustus laski siis 33 prosenttia, eli vuonna 2020 tehtiin 585 074 matkaa vähemmän kuin vuonna 2019, kertoo joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski Lappeenrannan kaupungilta.

Vuosittainen matkustajamäärän kasvu taittui koronan vuoksi ja matkustus jäi viime vuonna alhaiseksi. Tavoitteena on edelleen saavuttaa paikallisliikenteessä 2 miljoonaa matkaa vuodessa vuoteen 2030 mennessä, Koski jatkaa.

Käteisellä maksaminen on vähentynyt ja vuonna 2020 matkoista alle 13 prosenttia maksettiin käteisellä. Vuosittaisen paikallisliikenteen asiakaskyselyn mukaan 89 % vastaajista haluaisi maksaa matkan muulla kuin käteisellä ja 27 prosenttia vastaajista haluaisi maksaa matkan lähimaksulla. Nyt tähän toiveeseen on siis pystytty vastaamaan.

– Myös QR-koodin lukijat on asennettu busseihin ja ne otetaan myöhemmin käyttöön maksamista kehitettäessä. Lähimaksaminen laajenee myös lähiliikenteeseen kesällä alkavien uusien sopimuskausien myötä, Koski kertoo joukkoliikenteen maksamisen kehittämisestä.

Katso myös

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajia noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x