Mercedes-Benz SL – entistä suorituskykyisempi

Yksi Mercedes-Benzin legendaarisista automalleista, 2-paikkainen SL-roadster, on uudistunut perusteellisesti. SL:n AMG-mallit SL 63 ja SL 65 esitellään 18.11.2015 alkaen Los Angelesin autonäyttelyssä.

Mercedes-Benz SL:n ulkonäkö perustuu pitkään keulaan, kahdella powerdome-taitteella korostettuun konepeltiin, alaspäin levenevään timanttikuvioiseen etusäleikköön ja pitkään urheilulliseen siluettiin. Matkustamon kohokohtia ovat magnesiumista valmistettu 3-puolainen ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, sekä kojelaudan kaksi pyöreää mittaristoa joiden keskelle jää monitoiminäyttö.MB SL

Mercedes-Benz SL vastaa kirjaimellisesti tunnuskirjaintensa luomia ennakko-odotuksia. SL ­– Super Light eli ultrakeveys – perustuu systemaattiseen auton omapainon rajoittamiseen. Lähes koko kori on valmistettu alumiinista, mikä on pudottanut painoa 110 kiloa vastaavaan teräsrakenteeseen verrattuna.

– SL sopii jokapäiväiseen käyttöön ympäri vuoden, mutta ennen kaikkea se on unelma-auto pariskuntien erityisiin hetkiin. SL täyttää odotukset teknisellä täydellisyydellään, mitä tahansa omistaja siltä odottaakin, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius ylistää.

Katto voidaan avata vielä 40 km/h nopeudessa. Tavaratilaan koottua kattopakettia voidaan napin painalluksella myös taivuttaa eteenpäin 25 asteen kulmaan lisätilan saamiseksi.

Neljä moottorivaihtoehtoa, kaksi AMG-tasolla

Tarjolla on neljä moottorivaihtoehtona. V6-moottorinen SL 400 tuottaa 270 kW (367 hv) tehon ja 500 Nm väännön. SL 500 on varustettu V8-moottorilla, jonka suoritusarvot ovat 335 kW (455 hv) ja 700 Nm. Yhdistetty polttoaineen kulutus on 7,7 ja 9 litraa/100 km.

Tarjolla on myös kaksi AMG-vaihtoehtoa. AMG SL 63:ssa on V8-kaksoisturbomoottori 430 kW (585 hv) teholla ja 900 Nm väännöllä. Vielä korkeammalle yltää Mercedes-AMG SL 65, jonka V12-kaksoisturbo tuottaa 463 kW (630 hv) tehon ja peräti 1000 Nm väännön.

MB 500 SL
Katto voidaan avata vielä 40 km/h nopeudessa.

SL 400 ja SL 500 –malleissa käytetään 9G-Tronic-automaattivaihteistoa. AMG-malleissa vaihteistona on AMG Speedshift MCT 7 (SL 63) ja AMG Speedshift Plus 7G-Tronic (SL 65). Dynamic Select –valitsin tarjoaa kuljettajalle viisi vaihteisto-ohjelmaa: Eco, Comfort, Sport, Sport Plus sekä Individual. AMG-malleissa Eco-vaihtoehto on korvattu Race-valinnalla. Ohjelmat vaikuttavat vaihteiston toiminnan lisäksi moottorin ja jousituksen asetuksiin, sekä ohjaustuntumaan.

Katso myös

Poliisi tapasi pikkujoululiikenteestä lähes sata rattijuopumuksesta epäiltyä

Rattijuopumuksesta epäiltyjä henkilöitä jäi kiinni lähes sata, kun poliisi valvoi pikkujoululiikennettä tehostetusti koko maassa 24.–26.11.2023. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x