Mercedes-Benz SL – entistä suorituskykyisempi

Yksi Mercedes-Benzin legendaarisista automalleista, 2-paikkainen SL-roadster, on uudistunut perusteellisesti. SL:n AMG-mallit SL 63 ja SL 65 esitellään 18.11.2015 alkaen Los Angelesin autonäyttelyssä.

Mercedes-Benz SL:n ulkonäkö perustuu pitkään keulaan, kahdella powerdome-taitteella korostettuun konepeltiin, alaspäin levenevään timanttikuvioiseen etusäleikköön ja pitkään urheilulliseen siluettiin. Matkustamon kohokohtia ovat magnesiumista valmistettu 3-puolainen ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, sekä kojelaudan kaksi pyöreää mittaristoa joiden keskelle jää monitoiminäyttö.MB SL

Mercedes-Benz SL vastaa kirjaimellisesti tunnuskirjaintensa luomia ennakko-odotuksia. SL ­– Super Light eli ultrakeveys – perustuu systemaattiseen auton omapainon rajoittamiseen. Lähes koko kori on valmistettu alumiinista, mikä on pudottanut painoa 110 kiloa vastaavaan teräsrakenteeseen verrattuna.

– SL sopii jokapäiväiseen käyttöön ympäri vuoden, mutta ennen kaikkea se on unelma-auto pariskuntien erityisiin hetkiin. SL täyttää odotukset teknisellä täydellisyydellään, mitä tahansa omistaja siltä odottaakin, Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius ylistää.

Katto voidaan avata vielä 40 km/h nopeudessa. Tavaratilaan koottua kattopakettia voidaan napin painalluksella myös taivuttaa eteenpäin 25 asteen kulmaan lisätilan saamiseksi.

Neljä moottorivaihtoehtoa, kaksi AMG-tasolla

Tarjolla on neljä moottorivaihtoehtona. V6-moottorinen SL 400 tuottaa 270 kW (367 hv) tehon ja 500 Nm väännön. SL 500 on varustettu V8-moottorilla, jonka suoritusarvot ovat 335 kW (455 hv) ja 700 Nm. Yhdistetty polttoaineen kulutus on 7,7 ja 9 litraa/100 km.

Tarjolla on myös kaksi AMG-vaihtoehtoa. AMG SL 63:ssa on V8-kaksoisturbomoottori 430 kW (585 hv) teholla ja 900 Nm väännöllä. Vielä korkeammalle yltää Mercedes-AMG SL 65, jonka V12-kaksoisturbo tuottaa 463 kW (630 hv) tehon ja peräti 1000 Nm väännön.

MB 500 SL
Katto voidaan avata vielä 40 km/h nopeudessa.

SL 400 ja SL 500 –malleissa käytetään 9G-Tronic-automaattivaihteistoa. AMG-malleissa vaihteistona on AMG Speedshift MCT 7 (SL 63) ja AMG Speedshift Plus 7G-Tronic (SL 65). Dynamic Select –valitsin tarjoaa kuljettajalle viisi vaihteisto-ohjelmaa: Eco, Comfort, Sport, Sport Plus sekä Individual. AMG-malleissa Eco-vaihtoehto on korvattu Race-valinnalla. Ohjelmat vaikuttavat vaihteiston toiminnan lisäksi moottorin ja jousituksen asetuksiin, sekä ohjaustuntumaan.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x