3D-tulostus mahdollista internet-kaupassa

3D-tulostukseen erikoistunut yritys on avannut täysin uudenlaisen internet-kauppapaikan 3D-tulostettaville tuotteille. Nettikauppapohjainen palvelu tarjoaa helpon valmistuspalvelun sekä jakeluympäristön, jossa kuka tahansa voi olla tuotteen suunnittelija, myyjä tai ostaja. Sähköinen palvelu on tarkoitettu sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille.

Uuden pilvipalvelun kautta jokainen voi toteuttaa 3D-tuotteiden valmistusta, myyntiä ja jakelua yksinkertaisella tavalla, yhteisellä verkkokauppapaikalla. Esimerkiksi hyllytilaa ei tarvita, kun osat valmistetaan tarpeen mukaan ja lähetetään suoraan asiakkaalle. Palvelu on tervetullut myös kuluttajille, joiden on ollut tähän asti vaikea saada laadukkaita 3D-tulosteita Suomesta.

– Uusi verkkopalvelu sisältää automaattisen hintalaskurin 3D-tulostettaville tuotteille. Palveluun ladataan 3D-malli, ja hinnan tulostetulle kappaleelle näkee saman tien. Lisäksi 3D-mallit voidaan tallentaa omalle käyttäjätilille tai laittaa myyntiin, jolloin markkinakelpoisuuden testaaminen käy helposti, kertoo Materflow Oy:n toimitusjohtaja Mark Poutanen.

3D-tulostettavien tuotteiden valmistuksesta vastaa verkkokauppapaikan palveluntarjoaja Materflow. Valmistus tapahtuu Lahdessa teollisuustason lasersintraus-menetelmään pohjautuvalla teknologialla, joka tuottaa lopputuotetasoisia muovituotteita. Menetelmä mahdollistaa pitkälle räätälöityjen mallikappaleiden ja piensarjojen tehokkaan tuotannon kilpailukykyiseen hintaan.

Palvelun kautta pystytään myös kehittämään omia tuoteideoita sekä kehittämään ratkaisuja niin teknisiin kuin muotoilullisiin tarpeisiin. Yrityksellä on jo nyt valmis asiantuntija- ja ammattilaisverkosto monien ongelmien ratkaisemiseen, ja verkkopalvelu kokoaa tämän verkoston samaan paikkaan kaikkien saataville.

3D-tulostettavien tuotteiden kauppapaikka palvelee verkossa osoitteessa www.materflow.com

Kiina tuo 3d-tulostimet kaikkiin peruskouluihinsa

Kiinan hallitus aikoo tuoda 3d-tulostimen saataville jokaiseen noin neljästäsadasta tuhannesta peruskoulustaan. Projekti tarkoitus toteuttaa 2 vuodessa. Suunnitelmista kertoi muun muassa 3d-tulostimia valmistavan Kinpo Group:n toimitusjohtaja Simon Shen.

Tulostimet on tarkoitus saada kouluihin seuraavan kahden vuoden aikana, mutta projektista ei ole vielä paljastettu tämän enempää. Vielä ei tiedetä esimerkiksi sitä, minkä yrityksen tulostimia kouluihin on tarkoitus tuoda. Kyseessä voivat kuitenkin todennäköisesti olla ainakin osittain XYZprinting-nimisen yrityksen alle viidensadan euron hintaiset 3d-tulostimet, koska Kinpo Group on kyseisen yrityksen emoyhtiö.

Shen itse ainakin uskoo vankasti tähän vaihtoehtoon, sillä hän on jo todennut, että kouluihin hankittavat 3d-tulostimet vaikuttavat vahvasti yrityksen kasvuun vuoden viimeisillä neljänneksillä.

3D-tulostimia
Erilaisia 3D tulostimia

 

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x