Mikä on ärsyttävintä sähköpostissa

Kyselytutkimus selvitti, mitä lauseita tulisi välttää sähköposteissa. Vastauksissa nousi esiin yhdeksän fraasia, jotka ärsyttävät vastaajia eniten. Jopa 85 prosenttia vastaajista tarkistaa sähköpostin juuri ennen nukkumaanmenoa ja neljännes katsoo sähköpostit ennen kuin nousee sängystä aamulla.

Sähköposti voi olla tehokas viestintäkanava, mutta siihen liittyy paljon epävarmuuksia. Mitä viestin lopuksi pitäisi toivottaa? Vaikutatko epätoivoiselta, jos kysyt vastausta uudestaan vielä samana päivänä?

Ennen kaikkea tutkimustuloksissa nousivat esiin puhekieliset lauseet, jotka ärsyttävät sähköpostiviesteissä eniten.

”Tiedämme jokainen ainakin yhden sähköposteissa ärsyttävän fraasin. Jos saat jatkuvasti ärsyttäviä ja ylitsevuotavia sähköposteja, jätät lopulta vastaamatta. Se ei auta asiakkaita eikä vie tiimityötä eteenpäin”, sanoo Imran Afzal, Adoben Pohjoismaiden markkinointipäällikkö.

Haaste yrityksille

Ärsyttäviksi koetut sähköpostit voivat myös haitata yrityksiä, jotka viestivät asiakkaille sähköpostilla ja uutiskirjeillä.

”Yrityksille on erityisen tärkeää, että sähköpostit eivät ärsytä vastaanottajaa. Tämä on yksi syy, miksi käytämme Adobe Sensein koneoppimista selvittääksemme, mitkä tekijät saavat vastaanottajat jättämään viestin lukematta. Sen avulla pystymme parantamaan viestien sisältöä sekä lähettämään viestin parhaaseen mahdolliseen aikaan”, Afzal sanoo.

Nämä yhdeksän fraasia ovat kaikkein ärsyttävimpiä sähköposteissa:
”En ole varma, saitko edellistä sähköpostiani…” (25 % vastaajista)
”Liittyen edelliseen viestiini…” (13 %)
”Liittyen aiempaan keskusteluumme…” (11 %)
”Onko tästä aiheesta uutta tietoa?” (11 %)
”Anteeksi, että lähetän tämän viestin uudelleen…” (10 %)
”Saisinko lisäohjeita” (9 %)
”Kuten kirjoitin aiemmin…” (9 %)
”Kuten puhuimme aiemmin…” (6 %)
”Tässä liite vielä uudestaan…” (6 %)

Adobe Consumer E-Mail Survey -tutkimus selvitti yli tuhannen yhdysvaltalaisen toimistotyöntekijän suhtautumista sähköpostiin.

Katso myös

Kellot siirretään kesäaikaan sunnuntaina 31. maaliskuuta

Talvi- eli normaaliaika päättyy ja kesäaikaan siirrytään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kelloja siirretään tunti …