Sairaala Nova on valmistunut

Sairaala Nova on luovutettu aikataulun mukaisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallintaan. Jyväskylässä sijaitseva Novan rakennus on rakentamisen osalta valmis. Sairaalan avaa ovensa potilaille 19.1.2021.

Viimeisin luovutettu osuus oli Sairaalan 1. – 3. kerrokset, joissa on pääosin Jyväskylän ja erikoissairaanhoidon vastaanottotilat. Myös sairaalan 4. kerroksessa olevat tekniikan ja hallinnon tilat sekä pääaula ja ulkoalueet luovutettiin samanaikaisesti. Sairaalan varustelu, eri laitteiden käyttöönotto ja muutto tehdään asteittain. Laboratoriotoiminnot siirtyvät jo marraskuun aikana.

Puolet toteutuskustannuksista jäi Keski-Suomeen

Sairaala Novan rakennushanke toteutettiin projektinjohtourakkana. Projektinjohtomallissa SRV:n vastuulle kuului rakentaminen ja taloteknisten järjestelmien toimitus. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri vastasi rakennukseen ja sen järjestelmiin liittyvästä suunnittelusta, sekä erillisjärjestelmien, kuten lääkinnällisten laitteiden ja ICT:n hankinnasta.

Mittava rakennusurakka työllisti 2 100 henkilötyövuoden verran. Keski-Suomen maakuntaan jäi rakennusprojektin aikana alihankintojen, palkkojen, palveluiden ja tavarahankintojen kautta noin 240 miljoonaa euroa, joka on lähes puolet hankkeen kokonaiskustannuksista. Hanke oli Suomen suurimpia sairaalatyömaita.

Katso myös

Vuonna 2026 vastuu toimivista palovaroittimista on taloyhtiöillä

Pelastuslain uudistus tuo muutoksen, joka koskettaa myös vanhoja rakennuksia. Aiemmin palovaroittimet ovat olleet taloyhtiön vastuulla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x