Tablettiin lisämuistia ja verkkoyhteys päiväksi

Harva kesälomalainen tietää, että tablettiin saa lisämuistia ja verkkoyhteyden voi ostaa vaikka vain päiväksi. Kesällä ollaan kotiverkon kantamattomissa, joten tablettien verkkoyhteys ja muistin määrä ovat tärkeämpiä kuin kodin ympäristössä.

– Nykyään halutaan kuluttaa verkosta ladattavia tai streemattavia sisältöjä myös kodin ulkopuolella. Suomessa myydyistä Android-laitteista jo yli 60 prosenttia on varustettu verkkoyhteydellä ja Ipadeistakin yli 50 prosenttia, kertoo Gigantin tableteista vastaava myyntijohtaja Jarno Sainio.

Takapenkkiläiset saa rauhalliseksi nettiyhteydellä ja tabletilla.
Takapenkkiläiset saa rauhalliseksi nettiyhteydellä ja tabletilla.

Harva kuitenkaan tietää, että verkkoyhteyden voi ostaa vaikka vain päiväksi.
– Jos muina aikoina tabletti on kotiverkossa, niin mummolareissulle napsautetaan 4G päälle. Tyypillisesti operaattorit veloittavat tästä 1-2 euroa päivässä, mikä on suhteellisen edullinen hinta siitä, että takapenkki pysyy tyytyväisenä.

Kesämatkalle tyypillisesti myös ladataan mukaan leffoja, jotka vievät useita gigoja tilaa tabletin muistista.
– Aiemmin, jos osti vaikka 16-gigaisen tabletin, niin sillä oli pärjättävä. Nämä vanhentuneet käsitykset ovat tosi vahvassa ja monet eivät edes tule ajatelleeksi, että tabletteihin olisi mahdollista saada lisämuistia.
– Lisämuistit muistuttavat tavallista muistitikkua tai muistikorttia. Androideissa lisämuisti laitetaan pääsääntöisesti laitteen sisällä olevaan muistikorttipaikkaan ja Ipadeissa se yhdistetään Lightning-liitäntään, Sainio avaa.

Tablettien perusominaisuudetkin ovat vielä tuntemattomia

Gigantti selvitti keväällä 2015 suomalaisten tiedontasoa koskien tabletteja.
– Äänen ja kuvan lähettäminen tabletista langattomasti kiinnostaa erittäin paljon, mutta lähes kolmasosalle nämä ominaisuudet olivat uutta tietoa. Tulos oli yllätys, sillä esimerkiksi niin sanottu näytön peilaamisominaisuus on ollut tableteissa lähes alusta asti”, Sainio kertoo.

Gigantti selvitti keväällä 2015 suomalaisten tiedontasoa koskien tabletteja kolmella yksinkertaisella kysymyksellä: Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joihin kiinnittäisit ostoprosessissa huomiota? Kuinka kiinnostavina koet seuraavat ominaisuudet ostamisen kannalta? Mitkä seuraavista ominaisuuksista ovat sinulle uutta tietoa?

Tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin keväällä 2015, ja siihen vastasi 2550 18–79-vuotiasta suomalaista. Otos muodostettiin sukupuolen, iän ja asuinpaikan mukaan. Vastaajat ohjattiin vastaamaan kahden tuoteryhmän kysymyksiin, joissa panelisti vastaa tai on osavastuussa hankinnasta. Tutkimuksen toteutti mediatoimisto Vizeum.

Tablettien ominaisuuksien kiinnostavuus ostamisen kannalta
Kuinka kiinnostavana koet seuraavat ominaisuudet ostamisen kannalta? Vastaukset 4-5: Kiinnostava tai erittäin kiinnostava. Kaikki vastaajat (n=538)

1. Suoran TV-lähetyksen seuraaminen tabletista missä vain olet – 73 % vastaajista.
2. Tabletin kuvan lähettäminen televisioon – 68 % vastaajista.
3. Langaton tulostus – mahdollisuus tulostaa ilman, että tulostin ja tietokone on kytketty toisiinsa johdolla – 63 % vastaajista.
4. Tabletin äänen lähettäminen langattomasti erillisiin kaiuttimiin kotona. Musiikin ohjaaminen tabletista ja musiikin kuuntelu erillisistä kaiuttimista – 62 % vastaajista.
5. Sanomalehtien lukeminen tabletilla – 59 % vastaajista.
6. Uusi laite käyttövalmiiksi asennettuna – 56 % vastaajista.
7. Kirjan lukeminen tabletilla – 40 % vastaajista.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x