Venäjän Turun pääkonsulaatti suljetaan

Senaatti-kiinteistöjen omistamassa kiinteistössä toimineen Venäjän Turun pääkonsulaatin vuokrasopimus päättyy syyskuun lopussa konsulaatin toimiluvan päättymisen yhteydessä.

Venäjän pääkonsulaatin rakennus Vartiovuorenkadulla Turun keskustassa on ilman käyttäjiä lokakuun alussa.

Rakennuksen vapauduttua pääkonsulaatin käytöstä, tullaan kohteeseen tekemään kiinteistönhoitoon, tekniseen kuntoon ja turvallisuuteen liittyviä tarkistuksia yhdessä yhteistyökumppaneiden ja viranomaisten kanssa.

– Tulevina viikkoina toteutettavat kartoitukset ovat tukena tulevaisuuden käyttöä arvioitaessa. Kiinteistönhoidosta vuokrasuhteen aikana on vastannut vuokralainen. Nyt kohteen tyhjennyttyä, pääsemme kartoittamaan paremmin rakennuksen teknistä kuntoa sekä mahdollisia korjaustarpeita, sanoo kohteen kiinteistöpäällikkö Kai Eriksson.

– Rakennuksen tulevaa käyttöä arvioidaan parhaillaan ja ratkaisut tehdään mahdollisimman nopeasti syksyn aikana. Mikäli kohteelle ei löydetä käyttöä, tullaan siitä valtion kiinteistöstrategian mukaisesti luopumaan ja siihen sidotut pääomat ohjataan valtion muihin tarpeisiin, toteaa Senaatin kiinteistökehityksen ja -myynnin johtaja Marko Härkönen.

Katso myös

Turku purkaa käytöstä poistettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia

Turun kaupunki investoi vahvasti tulevina vuosina koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksiin. Kuluvan talven aikana kaupunki purkaa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x