Maksuton ehkäisy alle 25 -vuotiaille jämsäläisille

Jämsän kaupunki päätti tämän vuoden marraskuussa tarjota kaikille alle 25-vuotiaille kuntalaisilleen vuoden 2021 alusta alkaen ilmaisen ehkäisyn.

Ilmaiseen ehkäisyyn oikeutetut voivat valita ehkäisymenetelmäkseen mm. ehkäisyrenkaan tai -pillerit, kierukan, kapselin tai kondomin. Ehkäisymuoto valitaan aina yhdessä nuoren kanssa keskustellen. Myös jälkiehkäisy on maksutonta.

Maksuttoman ehkäisyn tarkoituksena on lisätä nuorten seksuaaliterveyttä ja ehkäisyn käyttöä niillä nuorilla, joilla on siihen tarvetta. Tavoitteena on myös vähentää alle 25-vuotiaiden ei toivottuja raskauksia, raskauden keskeytyksiä, sekä sukupuoliteitse tarttuvia tauteja.

Ehkäisyn aloittaminen ammattilaisen tuella on turvallista ja se käy helposti. Jämsässä ehkäisyn aloitus tapahtuu joko koulu-/opiskeluterveydenhuollon tai perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla. Aloituksen jälkeen käynnit toteutuvat aina perhesuunnitteluneuvolassa, josta saat henkilökohtaisen arvioinnin perusteella itsellesi ehkäisyvalmisteet maksimissaan vuodeksi kerrallaan. Perhesuunnitteluneuvolan kaikki vastaanottokäynnit ovat maksuttomia.

Katso myös

Turun Pernossa tapahtunutta puukotusta tutkitaan kahtena murhan yrityksenä

Turun Pernossa toukokuun alkupuolella tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on edennyt. Tilanteessa kahta aikuista miestä lyötiin teräaseella …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x