Valtioneuvosto muisti kautensa päättävää tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä

Valtioneuvosto kiitti tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä hyvästä yhteistyöstä tasavallan presidentin esittelyn yhteydessä perjantaina 9.2.2024. Niinistön kausi tasavallan presidenttinä päättyy helmi-maaliskuun vaihteessa.

– Suomessa ja maailmalla on myllertänyt. Epävarmat ajat ovat kysyneet ulko- ja turvallisuuspoliittista johtajuutta ja kykyä toimia. Suomen turvallisuuspoliittinen asema Naton jäsenenä on tänään parempi kuin koskaan, pääministeri Petteri Orpo sanoi.

Valtioneuvosto muisti presidentti Niinistöä lahjoittamalla hänelle yhden Suomi 100 -juhlavuoden lipuista. Lahja on yksi sadasta Suomen lipusta, jotka liehuivat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallisessa avaustilaisuudessa Helsingin Kauppatorilla 5.12.2017. Presidentti Niinistö osallistui tilaisuudessa lipun nostoon.

Valtioneuvosto lahjoitti presidentille myös lipun säilytyslaatikon. Sen puuosat ovat Valtioneuvoston linnan Ritarikadun puoleisten ikkunoiden korjauksien jäljiltä jääneitä laudanpätkiä 1700-luvulta.

Sauli Niinistö on toiminut Suomen tasavallan presidenttinä kaksi kautta vuodesta 2012 lähtien. Hän on tehnyt kaudellaan yhteistyötä kuuden eri pääministerin johtamien hallitusten kanssa.

Katso myös

Pääministeri Orpo ja EU-komission puheenjohtaja von der Leyen vierailivat Suomen itärajalla

Pääministeri Orpo ja komission puheenjohtaja von der Leyen kävivät Imatran rajanylityspaikalla tutustumassa Suomen itärajan tilanteeseen. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x