keskiviikko , lokakuu 9 2019
Uutisotsikot
Koti / Ajoneuvot & liikenne / Katsastuksessa hylätään jarrujen ja etuakseliston vikojen takia

Katsastuksessa hylätään jarrujen ja etuakseliston vikojen takia

Vikatilastot kertovat sekä auton hoidosta että yleisestä kestävyydestä. Tilastoista löytyi tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa automalleja, jotka eivät saaneet yhtään hylkäystä.

”Katsastuksen vikatilastot kertovat kahta asiaa. Yhtäältä niistä näkyy se, miten hyvin kyseisiä autoja on pidetty, onko ne huollettu säännöllisesti ja onko kuluvat osat, kuten renkaat ja valot, tarkastettu ennen katsastukseen menoa. Ja toisaalta taas niistä myös näkee, miten hyvin auto ylipäätään kestää”, toteaa johtava asiantuntija Otto Lahti.

Henkilöautojen mallikohtaisissa vikatilastoissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia viime vuodesta. Jotain pieniä vaihteluja on, mutta pidemmän ajan trendi näyttää pysyvän samana. Pääsääntöisesti voisi sanoa, että uusien autojen hylkäysprosentit jatkavat laskuaan, mutta vanhempien autojen hylkäysprosentit nousevat, esimerkiksi tilaston vanhimmista, 14-vuotiaista autoista hylättiin viime vuonna jo 38 %.

Yleisimmin auto hylättiin etuakseliston ja käyttö- tai seisontajarrun ongelmien vuoksi. Korjauskehotuksia annettiin eniten valojen ja tuulilasin vikojen takia. Ajokieltoja määrättiin useimmiten käyttöjarrun ongelmien tai päästöjen vuoksi.

”Saamme paljon kansalaispalautetta siitä, että autojen valot näkyvät huonosti liikenteessä. Ja tämä näkyy myös katsastustilastoissa, jossa yksi yleisimmistä korjauskehotuksista annetaan lähivaloista. Lähi- ja takavaloista annettiin yhteensä yli 300 000 korjauskehotusta viime vuonna”, sanoo Lahti.

Kolmivuotiaille autoille tuli hylkäys katsastuksessa entistä harvemmin ja kahdelle automallille ei tullut yhtään hylkäystä. Ensimmäistä kertaa määräaikaiskatsastukseen tulevien henkilöautojen hylkäysprosentit jatkoivat laskuaan. Vain 2,8 % kolmivuotiaista autoista hylättiin katsastuksessa.

”Uusimpien, vuonna 2013 käyttöönotettujen henkilöautojen tilastoista löytyi tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi automallia, joista yhtään ei hylätty. Puhtain paperein nämäkään autot eivät selvinneet, sillä niille annettiin korjauskehotuksia pienistä vioista. Kymmenen kärkeen yltäneiden automallien katsastus päättyi hylkäykseen vain alle prosentissa tapauksista”, kertoo Lahti.

Henkilöautojen mallikohtaiset katsastuksen vikatilastot on julkaistu Trafin nettisivuilla. Mallikohtaisista hylkäysprosenttitilastoista ilmenee käyttöönottovuosittain katsastettujen henkilöautojen hylkäysprosentit sekä kolme yleisintä hylkäykseen johtanutta syytä. Tilastoissa on mukana automallit, joita on esitetty katsastukseen vähintään 100 kappaletta.

Katso myös

Henkilöautoja on vähiten Helsingissä – suhteessa asukasmäärään

Eniten henkilöautoja kunnan asukasmäärään nähden on Isokyrössä ja vähiten Helsingissä. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla ajetaan auto- ja …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *