Punaviinien myynti kasvaa pääsiäisenä

Pääsiäinen näkyy Alkossa vilkastuvana kauppana. Pääsiäisviikon myynnin arvioidaan olevan 34 prosenttia normaalia viikkoa vilkkaampaa

Pääsiäinen on monelle suomalaiselle hyvän ruoan juhlaa. Tämä näkyy myös Alkon kassoilla, joiden kautta kulkee pääsiäisviikolla noin 64 prosenttia enemmän punaviinejä kuin normaalilla viikolla. Hyvän ruoan kanssa halutaan selvästi myös hyviä juomia, sillä prosentuaalisesti eniten kasvaa 13–17 euron punaviinien myynti. Pääsiäisviikolla tämän hintaluokan viinejä myydään liki 90 prosenttia enemmän kuin normaalilla viikolla. Litramääräisesti myydään kuitenkin eniten 7–10 euron punaviinejä, joita suomalaiset ostavat pääsiäisviikolla arviolta 280 tuhatta litraa

Pitkät ateriat näkyvät Alkon myynnin kasvuna läpi tuotevalikoiman ja myös valkoviinien myynti kasvaa 40 prosenttia pääsiäisviikolla. Eniten suosiotaan lisäävät 10–13 euron valkoviinit, joiden myynti kasvaa noin 50 prosenttia. Litramääräisesti pääsiäisviikolla myydään eniten 7–10 euron valkoviinejä, joita ostetaan arviolta noin 180 tuhatta litraa.

Saapuvan kevään ja kesän odotus näkyy myös kuohuviinien myynnin lisääntymisenä. Pääsiäisviikolla Alkoista ostetaan noin 43 prosenttia enemmän kuohujuomia kuin normaalilla viikolla. Hintaryhmittäin myynti kasvaa eniten 10–13 euron kuohuviineissä.

Alkon myynti on pääsiäisviikolla arviolta 34 % normaalia viikkoa suurempaa. Pääsiäisen vaikutus myyntiin on arvioitu edellisvuoden myynnin perusteella.

Lampaan kanssa täyteläinen juoma

Lammas on pääsiäisaterian kestotähti, oli tarjolla sitten viulua, paistia, karetta tai fileetä. Rotevat ja voimakkaat punaviinit, kuten australialainen shiraz tai malbec Argentiinasta, sopivat täyteläisen punaviinin ystävän pääsiäispöytään.

”Myös vivahteikkaat ja kehittyneet espanjalaiset tempranillot maistuvat erityisesti pitkään kypsytetyn viulun tai paistin kumppanina”, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Villkuna.

Olutfania hemmotellaan pääsiäisoluilla, joiden valikoimasta löytyy sopivat juomat niin lampaalle, mämmille kuin nautiskeluunkin.

Pääsiäisen makeista herkuista pasha viihtyy makean italialaisen vin santon tai Unkarin tunnetuimman viinin tokajin seurassa. Mämmillekin löytyy monia vaihtoehtoja tummasuklaisesta stoutista makeaan malagaan.

”Suklaan ystävä nauttii pääsiäisenä makunsa mukaan suklaista stoutia tai portteria, lbv portviiniä tai makeaa madeiraa”, Vilkuna vinkkaa.

Hyvä emäntä tai isäntä ottaa huomioon myös alkoholittomat vieraansa.

”Kevään kuluessa alkoholittomien valikoima kasvaa entisestään, ja uusien tekniikoiden aikaansaama korkea laatu takaa juomien sopivuuden myös ruokapöytään ja maljannostoon”, Vilkuna kertoo.

wine photo

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x