sunnuntai , marraskuu 17 2019
Uutisotsikot
Koti / Ajankohtaista / Tuuli on ohittanut kivihiilen sähköntuotannossa

Tuuli on ohittanut kivihiilen sähköntuotannossa

Tuulivoiman osuus on asettunut sähköntuotannossa viime talvesta lähtien pysyvästi korkeammalle tasolle kuin hiilen. Tuuli ohitti turpeen sähkön energialähteenä jo 2016. Hiilen osuutta sähkön energialähteenä painaa päästökauppa. Päästöoikeuksien hinta on noussut kuluneen kahden vuoden aikana viisinkertaiseksi.

Tuulivoiman volyymi kasvaa koko ajan, uuden tuulivoiman rakentamisen tultua taloudellisesti kannattavaksi ilman tukia.

– Arviomme mukaan tapahtunut muutos on pysyvä. Trendi on jo pitkään suosinut tuulivoiman osuuden kasvua, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä. – Energiayhtiöiden toimet ovat jo pitkään vähentäneet hiilen käyttöä. Voimalaitoksia on suljettu ja niiden energialähteitä vaihdettu. Hiilen käyttö on kuluvalla vuosikymmenellä jo puolittunut.

Fossiilisten polttoaineiden osuus sähkön energialähteinä on korkeimmillaan talvikuukausien kulutushuippujen aikana, mutta talvikuukaudet ovat myös vuoden tuulisimpia kuukausia. Tuulivoiman volyymin kasvaminen vähentää samalla muiden energialähteiden tarvetta.

Energiateollisuus ry on sitoutunut puolittamaan energiatuotannon päästöt nykyisestä vuoteen 2030 mennessä. Sähkö on jo yli 80 prosenttisesti päästötöntä, ja päästöt vähenevät hyvää vauhtia myös lämmöntuotannossa.

Katso myös

Tatuointi- ja kestopigmentointivärit voivat aiheuttaa syöpää

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) testautti yhteensä 20 tatuointi- ja kestopigmentointiväriä.  Kahdeksan niistä sisälsi kemikaaleja, jotka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *