Linnanmäki täytti 65 vuotta

Linnanmäki on jo 65 vuotta ollut suomalaisten rakastama Huvipuisto, jossa asiakas on hauskanpidon lomassa tehnyt hyvää suomalaiselle lastensuojelutyölle.

Linnanmäen Huvipuiston rakennustyöt aloitettiin huhtikuun 11. päivänä 1950, kun Helsingin kaupunki oli myöntänyt Lasten Päivän tivolille paikan kolmeksi vuodeksi Vesilinnanmäelle Alppilan kaupunginosaan. Linnanmäen Huvipuisto avattiin helluntaina 27.5.1950. Vuodesta 1956 Linnanmäen toiminnasta on vastannut Lasten Päivän Säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on Linnanmäen Huvipuiston toiminnalla kerätä varoja suomalaiseen lastensuojelutyöhön.

kummitusjuna 1950
Kummitusjuna vuonna 1950.

Alkuvuosina huvipuiston on kuvattu muistuttavan hökkelikylää, mutta 65 vuoden aikana Linnanmäen Huvipuistosta on kehittynyt kaunis ja puistomainen alue monipuolisine palveluineen. Huvipuiston toimintaa kehitetään edelleen vuosittain.

Syntymäpäiväjuhlintaa Linnanmäellä 27.5.

Linnanmäelle vuonna 1954 tullut Karuselli on Linnanmäen yksi nostalgisimmista laitteista, sillä laite on rakennettu käsin saksalaisen tivolimiehen toimesta jo vuonna 1896. Syntymäpäivän kunniaksi Karuselli pyörittää huvipuistovierailijoita maksutta koko päivän ajan, kuten myös 11 muuta lapsiperheiden laitetta, jotka ovat aina maksutta huvipuistovierailijoiden ilona.

karuselli
Ketjukaruselli.

Ulkonäyttämön ohjelmat ovat olleet tärkeä osa Linnanmäen toimintaa alusta alkaen. Vuosien varrella Linnanmäen ulkolava on uusittu ja Estradi-ulkoilmalava viihdyttää kattavalla ja maksuttomalla ohjelmatarjonnallaan huvipuistovierailijoita nykyisin uudella paikalla Hevosenkenkä-pelialueen läheisyydessä. Syntymäpäivänä Estradilla esiintyy Kaartin soittokunnan varusmiesbändi klo 18 ja 19.

Hattarat, vohvelit ja hampurilaiset ovat 50-luvulta alkaen kuuluneet osaksi asiakkaiden Linnanmäki-päivää. Vuosien varrella huvipuiston herkkuvalikoima sekä ravintolapalvelut ovat monipuolistuneet tarjoten jokaiselle mahdollisuuden löytää oma herkkusuosikki. Asiakkaiden toiveista tarjontaan on tänä vuonna lisätty terveellisiä vaihtoehtoja, kuten salaatteja, hedelmäsalaatteja ja tuoreita marjoja. Syntymäpäivänä hurvittelun lomassa voi nauttia syntymäpäiväeduista, joita juhlapäivän kunniaksi on runsaasti tarjolla Linnanmäen kioskeista sekä ravintoloista.

Vuoristorata.

ILOa ja riemua synttäreihin

Nyt Linnanmäeltäkin löytyy paikka, jossa voi järjestää varmasti joka lapsen unelmasynttärit. Ensin syödään Linnanmäen herkkuja, avataan lahjat ja sitten laitetaan rannekkeet käteen ja lähdetään yhdessä kavereiden kanssa Huvipuistoon hupailemaan. Linnanmäen uusisynttäritila ILO on perheiden käytettävissä syntymäpäivien järjestämiseen. ILOssa on avoimet ovet 27.5. klo 16–18, jolloin synttäritilaan pääsee tutustumaan hupimestarin opastuksella.

Viralliset 65-vuotissyntymäpäivät vietetään 13.6.

Linnanmäen juhlavuoden juhlinta ei rajoitu yhteen päivään vaan kalenteriin kannattaa merkitä syntymäpäivien juhlinnan jatkopäivä 13.6. Päivän runsaan ohjelmatarjonnan lomassa on mahdollisuus tutustua, miten Linnanmäki on toiminut 65 vuotta suomalaisen lastensuojelutyön asialla. Päivän aikana Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöt sekä Linnanmäen pääyhteistyökumppanit esittäytyvät toiminnallisilla esittelypisteillä.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x