Oopperan kummitus Suomeen

Maailman menestynein musikaali, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus nähdään ensi kertaa Suomessa syyskuun alussa Kansallisoopperan päänäyttämöllä. Pelkästään syksyllä esityksen näkee yli 40 000 katsojaa, ja kevään esitysten lipuista on myyty jo yli puolet.

Suomen Kansallisooppera toteuttaa ensimmäisenä Suomessa kaikkien aikojen menestyksekkäimmän musikaalin, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummituksen. Ensi-ilta on päänäyttämöllä 4.9. Kevään 2016 loppuun mennessä esityksiä on yhteensä 53.

Syyskauden kaikki 30 esitystä on loppuunmyyty ja kevään musikaaliliput ovat tällä hetkellä myynnissä. Lipuista on jo varattu 65 %.

Vuonna 1986 ensiesityksensä saaneen musikaalin on nähnyt jo yli 140 miljoonaa katsojaa 30 maassa. Maailmalla on esitetty useimmiten alkuperäisen Lontoon-version mukaista Oopperan kummitusta (The Phantom of the Opera), mutta Kansallisooppera on viidentenä teatterina maailmassa saanut luvan tehdä kokonaan uuden tuotannon.

Andrew Lloyd Webber: Oopperan kummitus Ensi-ilta Kansallisoopperassa 4.9.2015. Muut esitykset 5.9.2015–24.5.2016.
Andrew Lloyd Webber: Oopperan kummitus
Ensi-ilta Kansallisoopperassa 4.9.2015. Muut esitykset 5.9.2015–24.5.2016.

Oopperan kummituksen ohjaa Kansallisoopperalle Tiina Puumalainen ja koreografian luo Osku Heiskanen. Lavastuksen on suunnitellut Teppo Järvinen, puvut Marjaana Mutanen ja valaistuksen Timo Alhanen. Sama joukko tunnetaan monista musikaaleistaan sekä Kansallisoopperan Puhdistus -oopperasta vuonna 2012. Luvassa on näyttävä tuotanto, jossa hyödynnetään suuren oopperatalon nykyaikaisen tekniikan suomia mahdollisuuksia. Ensi-illan johtaa kapellimestari Nick Davies ja osan esityksistä Kurt Kopecky. Äänisuunnittelusta vastaavat Andreas ”Stanley” Lönnquist ja Sakari Kiiski.

Rooleissa nähdään mm. Ville Rusanen / Ilkka Hämäläinen (Phantom), Sofie Asplund / Hanna-Liina Võsa (Christine Daaé), Tero Harjunniemi / Olli Tuovinen (Raoul), Hanna-Leena Haapamäki / Kaisa Ranta (Carlotta Giudicelli) ja Mika Pohjonen / Kai Pitkänen (Ubaldo Piangi).

Oopperan kummitus on suuri kertomus taiteen voimasta ja rakkauden kaipuusta. Pariisilaiseen oopperataloon sijoittuva kauhutarina perustuu Gaston Leroux ’n romaaniin vuodelta 1910. Oopperatalossa tapahtuu outoja asioita ja onnettomuuksia, joiden seurauksena nuori Christine saa suuren roolin. Mutta kuka saa hänen sydämensä, lapsuudenystävä Raoul vai oopperan maanalaisissa kerroksissa asustava salaperäinen naamioitu mies? Oopperan kummitus esitetään alkuperäisellä kielellä englanniksi, ja siinä on suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys.

Katso myös

Väsymys töiden jälkeen on yhteydessä vähäisempään liikuntaan

Väsymys töiden jälkeen vaikuttaisi tuoreen tutkimuksen perusteella olevan yksi syy vapaa-ajan liikunnan ja arkiliikunnan puutteeseen. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x