sunnuntai , toukokuu 31 2020
Uutisotsikot

Ruoan noutomyynnissä ja kuljetuksessa on huolehdittava elintarviketurvallisuudesta

Ravintolat ja kuppilat on suljettu asiakkailta koronaviruksen leviämisen estämiseksi 4.4.2020 alkaen. Sulkeminen kestää 31.5.2020 asti. Ruokaa voidaan kuitenkin tarjota noutomyyntiin sekä toimittaa ruokaa suoraan kuluttajille tai myytäväksi kauppoihin. Ruoan myynnissä ja kuljetuksessa on huolehdittava elintarvikkeiden turvallisuudesta ja kuluttajan riittävästä tiedonsaannista.

Ravintolasta noudettaessa kuluttaja saa kysyessään tiedot tuotteen sisällöstä, allergeeneista sekä säilytysohjeista. Jos ruoka kuljetetaan ravintolasta ulosmyyntiin kylmänä, ruoka on jäähdytettävä ravintolassa neljässä tunnissa +6 asteeseen ja kylmäketjun on säilyttävä kuluttajalle asti. Jos ruoka toimitetaan kuumana, pitää ruoan lämpötilan pysyä kuluttajalle asti koko ajan vähintään +60 asteessa. Tuotteet on käytettävä 1–2 päivän sisällä.

Kun ruoka toimitetaan kauppaan myytäväksi valmiiksi pakattuina annoksina ja myyntiaika on lyhyt, kuluttaja saa elintarviketiedot kaupassa joko kirjallisesti tai suullisesti. Jos tiedot annetaan yksinomaan suullisesti, pakkauksissa suositellaan mainittavaksi ainakin elintarvikkeen nimi, viimeinen käyttöpäivä ja säilytysohje. Muut tiedot ovat saatavissa kaupan henkilökunnalta.

Hygieniasta huolehdittava

Elintarvikkeiden tuotannossa, myynnissä ja tarjoilussa on aina noudatettava hyvää elintarvikehygieniaa, jolla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus. Asioitaessa on muistettava ylläpitää turvaväliä muihin henkilöihin. Huolellinen ja riittävän usein tapahtuva käsienpesu vedellä ja saippualla on elintarvikehuoneistossa työskennellessä ja asioidessa erityisen tärkeää. Koskettelua kasvojen alueelle tulee välttää ja pestä kädet myös aina yskimisen, aivastamisen tai niistämisen jälkeen.

Ruokavirasto päivittää ajankohtaista ja tarkentavaa ohjeistusta koronatilanteessa verkkosivustolle osoitteeseen ruokavirasto.fi/korona.

Katso myös

Kirjastojen palvelut ovat jälleen käytössä 1. kesäkuuta alkaen

Kirjastot avataan  ja asteittain 1.6.2020 alkaen. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää, ja yhtäaikaisten asiakkaiden määrää …

Kommentoi