Joulun menoliikenne vilkkainta aatonaattona

Joulun menoliikenteen arvioidaan olevan vilkkainta tiistaina 22.12. ja aatonaattona 23.12. Liikenteeseen lähtijöitä suositellaan muistamaan joulumielen lisäksi malttia ajoon ja turvavälit. Joululiikenteeseen lähdetään lauhassa ja sateisessa säässä.

Vuodenaikaan nähden joulun liikenne on vilkasta, vaikka se on määrältään vain puolet juhannusliikenteestä. Maanteille ei odoteta tänä vuonna kovia ruuhkia. Vaihtelevat säät ja kelit sekä pimeys sen sijaan saattavat hidastaa matkantekoa ja lisätä onnettomuusriskiä.

Joulun menoliikenne vilkastuu tiistaina 22.12.

Liikennevirasto arvioi joululiikenteen alkavan hiljalleen jouluviikkoa edeltävänä viikonloppuna. Erityisesti asiointiliikenne kauppakeskittymien läheisyydessä voi aiheuttaa viikonloppuna pääkaupunkiseudun kehäteillä paikoittaista liikenteen jonoutumista. Suurin osa autoilijoista lähtee joulun viettoon kuitenkin vasta jouluviikolla.

Joulun menoliikenteen odotetaan vilkastuvan tiistaina 22.12. kello 13 alkaen ja pysyvän vilkkaana iltaseitsemään asti. Vilkkaimmaksi joululiikenteen päiväksi ennustetaan aatonaattoa, keskiviikkoa 23.12. Menoliikenteen odotetaan aatonaattona painottuvan kello 11–17 välille. Joulun menoliikenteessä vilkkaimpia teitä ovat Helsingistä pois johtavat tiet Hämeenlinnan, Lahden ja Porvoon suuntaan.

– Nopeudet saattavat Etelä-Suomen pääteillä hieman laskea ja myös isojen kaupunkien lähialueille voi kertyä lyhyitä jonoja menoliikenteen vilkkaimpina tunteina. Liikenne sujuu kuitenkin todennäköisesti varsin hyvin, mikäli ajokeli on normaali ja liikenneonnettomuuksilta vältytään, kertoo liikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius.

Pitkänmatkan liikenteen lisäksi taajamien lähellä on runsaasti asiointiliikennettä joulunaluspäivinä. Jouluaattona liikkeellä ovat lyhyitä matkoja kulkevat ja hautausmailla kävijät.

Matkan huolellisella etukäteissuunnittelulla voi välttää monta harmia. Kannattaa esimerkiksi miettiä, voisiko matkalle lähtöä aikaistaa tai myöhäistää muutamalla tunnilla ja näin välttää ruuhkahuipun. Pari tuntia myöhemmin tehty lähtö voi vaikuttaa merkittävästi matkanteon mukavuuteen, kun aikaa ei kulu jonotteluun.

Paluuliikenne vilkkaimmillaan 27.12.

Joulunvietosta palaillaan kotipaikkakunnille tasaisesti tapaninpäivästä lähtien. Paluuliikenteen vilkkain päivä on sunnuntai 27.12. Sunnuntaina liikenteen määrä lähtee kasvuun heti aamusta ja pysyy vilkkaana iltaan asti. Huippu ajoittuu klo 12–20 välille. Paluuliikenteen vilkkain tiejakso on valtatiellä 4 Lahdesta kohti Helsinkiä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan joulun menoliikenne alkaa lauhassa säässä. Pilvisyys on runsasta ja ennen joulua maan yli kulkee useita sadealueita. Maan etelä- ja länsiosassa sateet tulevat enimmäkseen vetenä, aivan idässä ja pohjoisessa myös räntänä ja lumena. Etelä-Suomessa lämpötila pysyttelee ennen joulua pääasiassa plussan puolella.

Ajankohtaisen liikennetilanteen ja kelikameroiden kuvat voit tarkistaa Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x