Uutisotsikot

Audin tehomallit – TT RS Coupé ja TT RS Roadster

Audin tehokkaimmat TT-mallit, TT RS Coupé ja TT RS Roadster saivat maailman ensi-iltansa Pekingin autonäyttelyssä.

Audi TT RS -mallien ulkonäkö antaa lupauksen erinomaisesta suorituskyvystä. Uusi viisisylinterinen alumiinimoottori tuottaa tehoa 294 kW (400 hv). Moottorin suurin vääntömomentti on 480 Nm ja jatkuvatoimisen quattro-nelivedon ansiosta TTRS:n suoritusarvot ovat huippuluokkaa. Coupé-malli kiihtyy 0-100 km/h 3,7 sekunnissa, Roadster puolestaan 3,9 sekunnissa. Oman lisänsä urheilulliseen tunnelmaan tuo moottorin muhkean soinnikas käyntiääni.

Avomalli TT RS Roadsterin katto voidaan avata ja sulkea myös liikkeellä ollessa, aina 50 km/h nopeuteen saakka.

TT RS:n hallintalaitteet on sijoiteltu ergonomisesti ja niiden toiminta on luontevaa ja selkeää. Kuljettaja voi valita viidestä ajoprofiilista kulloiseenkin ajotilanteeseen sopivimman. Täysin digitaalisen Audi virtual cockpit -mittariston 12,3 tuuman RS-näyttö antaa runsaasti informaatiota, mukaan lukien tietoa rengaspaineista, vääntömomentista ja g-voimista. Audi connect tuo runsaasti online-palveluita autoon. Matkapuhelin voidaan liittää Audi TT RS:n Wi-Fi hotspotiin, jolloin sen tiedot siirtyvät auton MMI-näytölle. Matkapuhelin latautuu langattomasti auton keskikonsolissa. Hands-free-järjestelmän mikrofoni on integroitu turvavyöhön, mikä takaa korkealaatuisen puheäänen.

TT RS Coupé ja TT RS Roadster saapuvat Euroopan markkinoille syksyllä 2016. Suomen hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Katso myös

Teräsrakenne -palkinnon sai kulttuurikeskus Kiinassa

Strait Culture and Art Centre on valittu vuoden 2020 Teräsrakenne -palkinnon voittajaksi. Palkinnon saa arkkitehtonisesti …