Automaattiin säkillinen pulloja ja tölkkejä

Vantaan K-Citymarket Tammistoon on tullut palautuslaite, johon voi kaataa kerralla kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä. Palautusautomaattiin voi kaataa kerralla yhteensä yli 100 muovipulloa ja tölkkiä. Palautustapahtuma nopeutuu merkittävästi, kun asiakas yksinkertaisesti kaataa pakkaukset laitteeseen.

– Pullonpalautus nopeutuu ja helpottuu merkittävästi uuden laitteen myötä. Parasta tässä on, ettei tyhjiin pakkauksiin tarvitse koskea, vaan ne voi kaataa suoraan automaattiin. Asiakkaat arvostavat nopeaa palautusta ja ettei tarvitse liata käsiä. Kun laitteen on nähnyt toiminnassa, miettii, miksei tätä ei ole keksitty aiemmin. Asiakkaiden tarvitsee vain kaataa tyhjät juomapakkaukset automaattiin, ottaa kuitti ja tulla ostoksille. Uskon, että laite houkuttelee asiakkaita meille ja tekee palauttamisesta miellyttävämpää, toteaa K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen.

Viisi kertaa nopeampi ja tehokkaampi

Tomra R1 on jopa viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset pullonpalautusautomaatit, joihin palautetaan yksi juomapakkaus kerrallaan. Sen avulla palautustapahtuma nopeutuu ja pullonpalautuksen jonot vähenevät. Helppokäyttöinen laite tekee palauttamisesta myös siistimpää, kun tahmaisiin pulloihin ja tölkkeihin ei tarvitse koskea.

– Pullojen ja tölkkien palauttaminen suoraan kassista kaatamalla mullistaa pullonpalautuksen. Suomalaiset ovat maailman ahkerimpiin kuuluvia kierrättäjiä. Pullojen ja tölkkien kierrätysaste on meillä huippuluokkaa. Mitä sujuvampaa, vaivattomampaa ja siistimpää palauttaminen on, sitä useampi myös palauttaa tyhjät juomapakkauksensa samalla, kun hoitaa muut päivittäistavaraostoksensa. Ekoteot eivät siis vaadi omien käsien likaamista. Maailmaa voi pelastaa pullo kerrallaan, tai tässä tapauksessa yli 100 pulloa kerrallaan, toteaa TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Norjassa ja Ruotsissa sekä kuluttajat että kauppiaat ovat ottaneet uuden TOMRA R1 automaatin todella hyvin vastaan. Palautuskerrat R1 myymälöissä ovat lisääntyneet merkittävästi, parhaimmillaan jopa 60 prosenttia. Kauppiailta saatujen kokemusten perusteella miellyttävämpi palautuskokemus houkuttelee asiakkaita ja lisää myyntiä.

Vuosien tuotekehityksen tulos

TOMRA R1:n tuotekehitys käynnistyi jo vuonna 2015, jonka jälkeen useita teknisiä ratkaisuja on kehitetty ja testattu laajasti myymälöissä.

Teknologia perustuu juomapakkausten tunnistukseen ja lajitteluun. Singulaattori järjestää juomapakkaukset kuljettimelle jonoon, jolloin ne voidaan hallitusti tunnistaa yksi kerrallaan. R1-palautusautomaatin rakenteessa teolliseen käyttöön suunniteltu tekniikka on saatu tiivistettyä kompaktiin, myymälän rajallisiin tiloihin mahtuvaan kokoon –  samalla huomioiden laitteen käyttäjät eli kuluttajat sekä myymälän henkilökunta.

Juomapakkauksin lajittelu on toteutettu paineilmalla perinteisen mekaanisen lajittelun sijaan. Laitteessa on 360 asteen kamerapohjainen juomapakkausten tunnistustekniikka (TOMRA Flow). Ajantasaisen palautusdatan keräämisen sekä välittömän laitehallinnan ja nopean etähuollon varmistamiseksi R1 on jatkuvasti yhteydessä TOMRAn IoT-järjestelmään (IoT = Internet of Things = esineiden Internet).

Laite palauttaa pantittomat tölkit ja pullot. R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin TOMRAn palautusautomaatteihin.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x