Huittisten vauvasieppauksen esitutkinta valmistunut

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Huittisissa vastasyntyneeseen vauvaan ja äitiin kohdistuneiden rikosten esitutkinnan. Epäilty rikoskokonaisuus tapahtui 28. syyskuuta, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat naiset tapasivat yhteisen ulkoilulenkin merkeissä Huittisten keskustassa.

Rikoksista epäilty nainen oli ehdottanut ulkoilulenkkiä uhrille sosiaalisen median ryhmän kautta. Poliisi epäilee, että ulkoilulenkin yhteydessä nainen pahoinpiteli uhrinsa, minkä jälkeen hän sieppasi tämän vastasyntyneen vauvan mukaansa. Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti epäillyn kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana sieppaajan hallussa. Poliisi tutki tapausta törkeänä vapaudenriistona ja törkeänä pahoinpitelynä.

Teko oli suunniteltu etukäteen

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella epäillyn äitiin kohdistama väkivallanteko oli vakava ja myös julma, mutta äiti lopulta selvisi pahoinpitelystä ilman erityisen vakavia vammoja.

Poliisi sai esitutkinnassa muodostettua tarkan käsityksen tapahtumien kulusta, mutta teon motiivi ei kuitenkaan täysin selvinnyt.

– Epäilty kohdisti väkivaltaa uhrin päähän käyttäen tekovälineenään vasaraa. Esitutkinnassa ei saatu viitteitä siitä, että sivullisille olisi missään kohdassa aiheutunut vaaraa. Uhri valikoitui siksi, että hänellä oli vastasyntynyt lapsi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen johdosta poliisi on tutkinut lisäksi tapaukseen kiinteästi liittyvää epäiltyä petosta.

– Poliisilla on syytä epäillä, että nainen oli suunnitellut tekoa etukäteen tarvikkeita hankkimalla ja matkaliput varaamalla. Lisäksi hän erehdytti kolmatta henkilöä, jonka luokse nainen oli vauvan kanssa matkustamassa, kun poliisi sai naisen Helsingissä kiinni, Kivimäki kertoo.

Epäilty on edelleen vangittuna

Asiassa valmistunut esitutkintamateriaali on kokonaan salassapidettävää. Materiaali sisältää valtaosin julkisuuslain perusteella yksityis- ja perhe-elämään liittyviä salassapidettäviä ja arkaluonteisia tietoja.

– Poliisi on viestinnässään kertonut kaikki sellaiset tutkinnassa selvinneet seikat, joille ei ole laissa määrättyä salassapitoperustetta, Kivimäki tähdentää.

Epäilty on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. Asian esitutkinta on valmistunut, ja se on siirtynyt syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäiväksi on asetettu 12. tammikuuta 2024. Asian siirryttyä syyteharkintaan poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Katso myös

Esitutkinta huumausaineiden maahantuonnista valmistui

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa epäillään kaksoiskansalaisen järjestelleen yli 300 kiloa huumausaineita Suomeen. Epäilty …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x