Hybridejä ja sähköautoja tuodaan käytettyinä

Sähköllä tai kaasulla kulkevien henkilöautojen ja ladattavien hybridien osuus kaikista autoista on vielä pieni, mutta kasvaa vauhdilla. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien henkilöautojen osuus oli alkuvuonna käytettynä maahantuoduista peräti 17,6 %.

Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivia henkilöautoja on liikennekäytössä vielä todella vähän, mutta määrä on kasvava. Vuonna 2018 niiden osuus oli alle prosentti kaikista liikennekäytössä olevista henkilöautoista.

Vuonna 2018 muita käyttövoimia ja polttoaineita (sähkö, kaasu, ladattavat hybridit ja flexfuel) hyödyntäviä henkilöautoja ensirekisteröitiin 6 869 ja niiden osuus kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli noin 5,7 %. Alkuvuoden aikana vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien henkilöautojen osuus ensirekisteröinneistä on noussut entisestään ja oli 6,5 %. Kaiken kaikkiaan tammi-toukokuussa ensirekisteröitiin 3 243 muilla käyttövoimilla toimivaa henkilöautoa.

Käytettynä maahantuodut vaikuttavat autokantaan

Suomessa myydään uusia henkilöautoja vuosittain noin 110 000 kappaletta ja tuodaan käytettynä vuosittain noin 40 000 henkilöautoa, joten käytettynä maahantuoduilla autoilla on varsin suuri merkitys autokantaamme.

Suurin osa käytettynä maahantuoduista autoista on diesel- ja bensiinikäyttöisiä. Muita käyttövoimia hyödyntävien osuus on kasvanut viime vuosien aikana ja on suhteutettuna suurempi kuin ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimäärin. Osuuden kasvu näkyy selvästi. Lähes joka viides alkuvuonna käytettynä maahantuotu henkilöauto kulki vaihtoehtoisilla käyttövoimilla. Myös bensiinikäyttöisten käytettynä maahantuotujen henkilöautojen määrä kasvoi, mutta eniten käytettynä tuodaan yhä dieselkäyttöisiä henkilöautoja.

Alkuvuoden aikana Suomeen tuotiin yhteensä 2 997 vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivaa henkilöautoa, joka on 17,6 % kaikista käytettynä maahantuoduista autoista. Vuonna 2018 samalla ajanjaksolla muilla käyttövoimilla toimivia ajoneuvoja tuotiin 1 363 kpl ja niiden osuus kaikista maahantuoduista oli 10 %.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x