torstai , toukokuu 23 2019
Uutisotsikot
Koti / Terveys & hyvinvointi / Missä juomassa on vähiten kaloreita?

Missä juomassa on vähiten kaloreita?

Virvoitusjuomia pidetään kaikkein kaloripitoisimpana juomana, vaikka jopa appelsiinimehussa on enemmän kaloreita kuin sokeripitoisessa virvoitusjuomassa jogurttijuomista puhumattakaan. Oluen ajatellaan olevan lihottavaa, mutta huomattavasti enemmän alkoholia sisältävien viinien ei. Alkoholijuomista olut on kuitenkin vähäkalorisin. Suurin osa ihmisistä uskoo, että sokeripitoinen virvoitusjuoma sisältää eniten kaloreita.

Juomien kalorisisällöt arvioidaan helposti väärin. Sokeripitoisissa virvoitusjuomissa on 37 kaloria 100 grammaa kohti. Tämä tarkoittaa sitä, että juomia tulee käyttää kohtuudella osana monipuolista ruokavaliota, mutta esimerkiksi jogurttijuomista saa huomattavasti enemmän kaloreita.

Sokerittomassa energiajuomassa on vähemmän kaloreita kuin kevytmaidossa tai rasvattomassa maidossa. Sokerittomassa energiajuomassa kuten muissakin kevyissä virvoitusjuomissa on lähes nolla kaloria, lähes saman verran kuin vedessä.

Vaihtelevaa tietoa

Tavallisessa keskioluessa on vähemmän kaloreita kuin luullaan. Tavallisessa oluessa on kaloreita 43 sataa grammaa kohti, on punaviinissä 70 ja kuivassa valkoviinissä 69.

Suurin väärinkäsitys on oluen kohdalla. Se ei ole kaloripommi, vaan sisältää hieman vähemmän kaloreita kuin appelsiinimehu ja melkein puolet siitä, mitä punaviini.

Jos tarkkailee painoaan, on huomioitava juoman määrä. Annoskoko on erilainen eri juomissa. Juomapakkausten etiketit tarjoavat kuluttajalle paljon tietoa, johon kannattaa tutustua. Näin voi tehdä valintoja tietoon perustuen.

Naiset juovat olutta vähemmän kuin miehet. Puolet naisista ja miehistä jopa 80 % kertoo juovansa olutta. Yksi syy miksi naiset eivät juo olutta, lienee se, että oluen ajatellaan lihottavan ja siksi valitaan ennemmin viini kuin olut. Olut ei sisällä rasvaa ja vain vähän sokeria ja hiilihydraatteja.

Tasapainoinen, monipuolinen ruokavalio ja aktiivinen elämäntapa pitävät kunnossa. Ihminen lihoo, jos syö enemmän kuin kuluttaa, tulivat kalorit sitten rasvasta, alkoholista tai hiilihydraateista.

Juomien kalorisisältö:

1. Sokeroidut jogurttijuomat (74 kaloria)
2. Punaviini (70 kaloria)
3. Kuiva valkoviini (69 kaloria)
4. Kevytmaito (46 kaloria)
5. Appelsiinimehu (45 kaloria)
6. Keskiolut (43 kaloria)
7. Sokeroidut virvoitusjuomat (37 kaloria)
8. Rasvaton maito (34 kaloria)
9. Sokeroidusta mehutiivisteestä valmistettu mehu (32 kaloria)
10. Alkoholiton olut (13 kaloria)
11. Sokerittomat energiajuomat (3,3 kaloria)
12. Sokerittomat virvoitusjuomat (0 kaloria)

css.php