Aloita kuntoilu turvallisesti ja rauhallisesti

Vuodenvaihteen jälkeen kuntosaleilla on tavallista enemmän asiakkaita, kun monet aloittavat uuden liikuntaharrastuksen. Liian tarmokas kuntoilun tehostartti voi aiheuttaa vammoja, joista toipuminen kestää jopa kuukausia.

Kehon on hyvä antaa tottua uuteen kuntoilurytmiin rauhassa. Suoritukset kannattaa mitoittaa nousevasti ja nostaa tavoitteita hiljalleen.

Venähdykset ovat yleisiä liikuntasuorituksen aikana syntyviä vammoja. Huolellinen lämmittely ja treenin jälkeinen venyttely ovat tärkeitä keholle, jotta lihakset ehtivät sopeutua tulevaan treeniin ja palautua siitä kunnolla.

Vinkit turvalliseen kuntoilun aloittamiseen

  • Aloita kuntoilu pikkuhiljaa. Älä rääkkää itseäsi. Ota hieman rauhallisemmin ensimmäiset viikot erityisesti silloin, jos et ole harrastanut hikiliikuntaa pitkään aikaan.
  • Harjoittele vain sellaisilla painoilla, joita jaksat varmasti nostaa. Varmista, että teet liikkeet oikein.
  • Kuntosalin ruuhkahuippuaikana kannattaa huolehtia, että ympärillä on riittävästi tilaa. Painot saattavat aiheuttaa vahinkoa joko itselle tai muille, jos tila on ahdas.
  • Huolla kehoa aina lämmittelemällä ennen treeniä ja venyttelemällä kuntoilun jälkeen.
  • Älä ota liian ripeitä askelia pukuhuoneen suihkutiloissa. Lattialla oleva vesi voi tehdä lattialaatat todella liukkaiksi, jolloin liukastumisvaara on suuri.

Katso myös

Kevytkin liikkuminen parantaa aineenvaihduntaa

Liikkuminen on yhteydessä parempaan kykyyn käyttää rasvoja ja hiilihydraatteja energiantuottoon vähän liikkuvilla, ylipainoisilla aikuisilla, joilla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x