Alkoholiton olut sopii ruokajuomaksi

Lähes joka toisen mielestä alkoholiton olut sopii parhaiten ruokajuomaksi. Suomalaisista 39 prosenttia pitää alkoholitonta olutta erityisesti sopivana saunajuomana ja kolmanneksen mielestä olut sopii nautittavaksi janojuomana. Viidenneksen mielestä alkoholiton olut sopii seurustelujuomaksi.

Naiset pitävät alkoholitonta olutta ruoka- ja saunajuomaksi sopivana miehiä enemmän. Miehet taas pitävät alkoholitonta olutta janojuomana. Maailmalla alkoholiton olut on suosittu palautusjuoma, mutta Suomeen trendi ei ole vielä isosti rantautunut. 6 % sanoi pitävänsä alkoholitonta olutta palautusjuomana urheilusuorituksen jälkeen.  Luvut selviävät Taloustutkimuksen toteuttamasta kyselytutkimuksesta.

Suomessa alkoholiton olut verotetaan virvoitusjuomaveron mukaan.
Suomessa alkoholiton olut verotetaan virvoitusjuomaveron mukaan.

Euroopassa erityisesti alkoholittomat oluet ja ykkösoluet ovat kasvattaneet suosiotaan. Saksassa alkoholittoman oluen osuus on 5 % oluen kulutuksesta ja Espanjassa jopa 10 %. Alkoholittomien oluiden kulutus on Suomessa eurooppalaisittain pientä, alle puoli prosenttia, mutta juomatottumukset ovat muutoksessa. Viidessä vuodessa alkoholittomien oluiden myynti on kasvanut yli 30 %. Kuluttaja kaipaa makunautintoja arkeen ja voimistuva hyvinvointi- ja terveystrendi suosii matala-alkoholipitoisia juomia. Alkoholiton olut on vähäkalorinen juoma ja se sopii hyvin nautittavaksi eri tilanteisiin.

Suomessa alkoholiton olut verotetaan virvoitusjuomaveron mukaan. Vero on muuhun Eurooppaan verrattuna korkea. Alkoholittoman oluen vero, 22 senttiä litralta, on samaa tasoa ykkösoluen veron kanssa.

– Saksassa ja Espanjassa alkoholittomien oluiden myynti on kasvanut 2010-luvulla rajusti. Meillä kova verotus jarruttaa alkoholittoman oluen suosion kasvua. Verotuksella pitäisi suosia mietojen juomien kulutusta, eikä päinvastoin, toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Kaiken kaikkiaan olutvalikoima on Suomessa monipuolistunut kovasti viime vuosina. Kotimaisten oluiden valikoima ruokakaupassa ei ole koskaan aiemmin ollut näin laaja.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x