Tukikoti Pauliinan toiminta Jokioisilla on määrätty keskeytettäväksi välittömästi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 18.10.2023 LapsiperhePalvelu Stark Oy:n keskeyttämään Jokioisilla sijaitsevan Tukikoti Pauliinan (www.tukikoti.fi) toiminnan. Aluehallintovirasto on havainnut laitoksen toiminnassa vakavia puutteita. Asiakasturvallisuuden varmistamiseksi toiminta on täytynyt keskeyttää välittömästi mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Aluehallintovirasto on saanut Kanta-Hämeen hyvinvointialueelta ilmoituksen Tukikoti Pauliinan toiminnan asiakas- ja potilasturvallisuutta olennaisesti vaarantavista epäkohdista ja puutteista. Virasto on tehnyt ilmoituksen perusteella ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin kyseiseen toimintayksikköön.

Tarkastuskäynnillä todettiin, että toimintayksikön henkilöstömäärä on lastensuojelulain ja palvelujen tuottajalle myönnetyn luvan edellytyksiin nähden riittämätön. Henkilöstömäärän vuoksi toimintayksikkö ei pysty järjestämään lasten ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa turvallisesti.

Aluehallintovirasto ja Kanta-Hämeen hyvinvointialue ovat kyseistä toimintayksikköä koskevassa aikaisemmassa valvonnassa ohjanneet palveluntuottajaa korjaamaan toiminnassa ilmenneet puutteet ja saattamaan henkilöstömitoituksen lastensuojelulain ja yksikölle myönnetyn luvan mukaiseksi. Palveluntuottaja ei ole korjannut toimintaa siten, että aluehallintovirasto olisi voinut todeta toimintaedellytysten täyttyvän. Palveluntuottaja ei myöskään esittänyt tarkastuskäynnin yhteydessä suunnitelmaa toiminnan saattamisesta lastensuojelulain ja yksikölle myönnetyn luvan mukaiseksi.

Asiakasturvallisuuden varmistamiseksi toiminta on täytynyt keskeyttää välittömästi ja päätös panna täytäntöön mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Sijoitettujen lasten sijaishuollon jatkuminen on varmistettu Tukikoti Pauliinan toiminnan keskeytyksestä huolimatta.

Katso myös

Venäläiskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Suomenlahdella

Venäläistä sotilaskonetta epäillään alueloukkauksesta itäisellä Suomenlahdella, Loviisan edustalla. Epäilty alueloukkaus tapahtui aamupäivällä 10.6.2024. Kone lensi …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x