Verkkokauppa kiihtyy joulun alla

Mitä kiireisempi arki on, sitä enemmän joululahjoja aiotaan ostaa verkkokaupoista. Miehet suunnittelevat tekevänsä jouluostoksia verkossa enemmän kuin naiset. Nuoria verkkokauppa kiinnostaa eniten.

Joululahjojen ostaminen verkkokaupoista on vahvassa nousussa, sillä verkkoostaminen jouluvalmisteluissa on tunnustettu keino vähentää joulustressiä. Joululahjat voidaan tilata kauan ennen joulua, jos verkkokaupalla on hyviä tarjouksia. Verkkokaupan erityisistä joulupalveluista kuluttajia kiinnostaa eniten paketointipalvelu.

Joulutunnelman puute ja verkkokaupan käyttämisen aiheuttama epävarmuus itse tuotteesta, sen vaihtamisesta tai palauttamisesta ja paketin ehtiminen ajoissa perille, koetaan keskeisiksi esteiksi ostaa joululahjoja verkkokaupoista.

Verkkokaupoista ostaminen on voimakkaasti sidoksissa vastaajan ikään. Nuoremmat ostavat todennäköisemmin verkkokaupoista. Nuoremmat ovat myös selvästi tottuneimpia hyödyntämään verkkokauppojen sesonkitarjouksia ja joulukampanjoita, eivätkä koe verkkokaupasta ostettavan tuotteen mahdollista vaihtamista tai palautusta yhtä hankalana kuin vanhemmat henkilöt.

– Tässä näkyy mielestäni vahvasti se, että nuoremmat vastaajat ovat kasvaneet verkkokauppamaailmaan, sanoo Jaakko Kaidesoja, Postin verkkokaupan kehitysjohtaja.

Kaidesoja kommentoi lisäksi, että verkkokaupoilla on haaste nostaa joulutunnelma verkkokaupassa paremmin esille. Samoin haasteena on sesonkitarjousten ja kampanjoiden viestin läpisaaminen asiakkaalle.

Verkkokaupat toimivat myös näyteikkunana, kotiin jaettavat mainokset ja tuoteluettelot inspiraation lähteenä. Noin 60 % tutkimuksen vastaajista arvioi saavansa joululahjaideoita kuljeskelemalla kaupoissa, selailemalla verkkokauppoja tai kotiin jaettuja mainoksia ja tuoteluetteloita. Verkkokauppaa käytettäessä erittäin tärkeää on tarkan tiedon saanti etukäteen siitä, milloin tavarat on tilattava, jotta ne ehtivät jouluksi. Myös lähetysten kulunseuranta arvioidaan erittäin tärkeäksi.

Vastaajista verkkokaupasta ostaa 80 % ja verkko-ostamista välttää 14 %. mahdollisuuksien mukaan. Kokonaan verkkokaupan käytöstä kieltäytyviä on noin 6 %.

Miehet ovat aktiivisempia verkko-ostajia kuin naiset. 35-44-vuotiaissa on eniten niitä, jotka ostavat vain kotimaisista verkkokaupoista. Ulkomaisten verkkokauppojen suosio on suurin nuorissa vastaajaryhmissä (15-34-v.). Aktiiviset ostavat joululahjat sekä kotimaisista että ulkomaisista verkkokaupoista. Aiempiin vuosiin verrattuna ostajat ovat nyt valmiimpia ostamaan myös ulkomaalaisista verkkokaupoista.

Postin tutkimuksessa selvitettiin, kuinka moni kuluttajista aikoo ostaa joululahjoja verkkokaupasta ja miten joululahjojen ostamiseen verkossa suhtaudutaan.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x