Upeaa nykyflamencoa Savoy-teatterissa

Flamencotaiturit Emilia Aho ja Katja Lundén palaavat esiintymislavoille uuden ensi-illan myötä. Luvassa on sielukasta ja vahvaa ilmaisua, kun peräti kolme itsenäistä teosta yhdistävä ¡Flamencos!-ilta saa ensiesityksensä Savoy-teatterissa 23.01.2016.

Tarjolla on huikea kattaus huippukoreografien kädenjälkiä. Concha Jareñon kiitetty Alfa-Beta nähdään nyt samassa illassa palkitun Olga Pericetin uuden tilausteoksen Extremos kanssa. Lavalle nousevat tanssijat Emilia Aho ja Katja Lundén sekä pohjoismaisen flamencon huippumuusikot Pepita Rohde, Emil Pernblad, Karo Sampela ja Joonas Widenius, sekä viulisti Maria Puusaari.

flamenco
Flamencotaiturit Emilia Aho ja Katja Lundén.

– On ollut hienoa jatkaa huippukoreografien sarjaa Olga Pericetin kanssa, yhteistyö on ollut haasteellinen ja huippuantoisa. Ensimmäistä kertaa Suomessa on teos, jonka koreografia on espanjalaisen tähden, mutta esittämisestä vastaa kokonaan pohjoismaisista artisteista koottu ryhmä, Emilia Aho kertoo.

Katja Lundén Companyn 8-henkinen Machina Flamenco -ryhmä edustaa suomalaisen flamencon kärkeä. Ryhmän edeltävä teos esitteli tanssiryhmän yhden asian puolesta toimivana väsymättömänä koneistona. Uusi teos AfterMachine näyttää mitä tapahtuu, kun koneesta sinkoaa osia, yksilöitä, omille tahoillensa.

Aho & Lundén Companyn aiemmasta Alfa-Beta-teoksesta on sanottu, että ”Suomessa kukaan muu ei yllä tälle tekniselle tasolle ja Flamencon taiturit Emilia Aho ja Katja Lundén ovat Alfa-Beta-teoksen nimeä mukaillen kuin aakkosten a ja b. He käyvät vuoropuhelua niin, että molempien erityislaatu nousee esiin.”

Savoy-teatteri on vuonna 1987 perustettu vierailuteatteri, joka sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Esplanadin puiston kupeessa. Teatterissa vierailee vuosittain noin 200 erilaista esiintyjäryhmää eri puolilta maailmaa.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x