Kansainvälisillä korkeakouluopiskelijoilla yli 70 koronatartuntaa Turussa

Turussa on todettu runsaasti koronatartuntoja kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden keskuudessa. Koronalle on altistunut ainakin parisataa henkeä. Tilanne on erittäin vakava. Turun kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat selvittäneet tartuntaketjuja. Tartuntojen ja altistumisten määrä tulee todennäköisesti vielä kasvamaan.

Suuria tartuntaryppäitä on todettu seuraavissa kohteissa:

  • Turun Ylioppilaskylä, useat kohteet sekä itä- että länsipuolella
  • Turun kaupungin omistama Retrodom Luolavuoressa
  • Ylioppilaskyläsäätiön asuntola Krööpilänkadulla Varissuolla

Koronapositiiviset henkilöt ovat oleilleet myös seuraavissa kohteissa:

  • Old Irish Bar 6.3.
  • Espresso House Kultatalo 7.3.
  • Educarium Campus Sport Gym 11.3.
  • Ylioppilaskylän sauna 11.3.
  • Turku International School 12.3.

– Tilanteen vaikeus selvisi eilen. Tartuntoja ja altistumisia on tapahtunut laajalti esimerkiksi opiskelijoiden yhteisasumisessa, jossa virus leviää helposti, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungilta.

Kyseessä herkästi leviävä muuntunut virus

Kyseessä näyttää olevan muuntunut koronavirus, joka leviää erittäin herkästi. Siksi on erityisen tärkeää, että kaikki aikuiset noudattavat tilanteeseen liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Aikuisten väliset kontaktit on rajattava minimiin.

Jos epäilet altistuneesi virukselle korkeakouluopiskelijoiden epidemiaryppäässä, jää omaehtoiseen karanteeniin ja hakeudu koronatestiin. Sama pätee tilanteisiin, joissa yhteisasumisessa jollakulla todetaan koronavirus.

– Jokaisella aikuisella on nyt vastuu tilanteesta. Kukaan ei voi ajatella, että joku muu hoitaisi asian. Jokaisen pitää olla vastuullinen – sen aika on nyt, Peltoniemi korostaa.

Koronantorjuntabussi tekee koronatestejä Ylioppilaskylässä la–su 20.–21.3. klo 11–14 osoitteessa Inspehtoorinkatu 3 C. Bussissa pääsee maksuttomaan koronavirustestiin ilman erillistä lähetettä. SPR on mukana tukemassa toimintaa.

Katso myös

Turku purkaa käytöstä poistettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia

Turun kaupunki investoi vahvasti tulevina vuosina koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksiin. Kuluvan talven aikana kaupunki purkaa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x