Houkutteleeko automerkkisi katalysaattorivarkaita

Katalysaattorit houkuttelevat edelleen varkaita niiden sisältämien jalometallien vuoksi. Näitä varkauksia tehdään kerrostalojen pihoissa, isoilla parkkipaikoilla ja jopa kadun varressa.

Suosituimmat varkauksien kohteena olevat automerkit ovat Honda ja Toyota. Ja näistä merkeistä erityisesti Honda Civic ja Toyota Prius. Yksittäisiä katalysaattoreita on viety muunkin merkkisistä autoista. Auto on ajokelvoton ilman katalysaattoria.

Katalysaattorivarkauksilta voi yrittää suojautua pysäköimällä ajoneuvo lukittuun tilaan tai sellaiseen paikkaan, missä ihmisiä liikkuu myös yöllä. Ihmisten mahdollisten havaintojen ja valaistuksen vuoksi varkaalla ei näin ole työrauhaa ja suojaa. Suojautua voi myös merkitsemällä katalysaattoriin näkyvästi rekisteritunnus esimerkiksi pellillä tai kaiverruksella. Lisäksi merkitseminen helpottaa rikoksien selvittämistä, kun katalysaattorivarkaita saadaan kiinni.

Useimmiten katalysaattorivarkaat liikkuvat öisin. Niissä jutuissa, missä tekoaika on saatu rajattua melko tarkasti, varkaudet ajoittuvat aamuyölle noin kello neljän aikaan. Katalysaattorin irrottaminen autosta kestää muutaman minuutin.

Kiinnijääneiden varkaiden perusteella liikkeellä on tällä hetkellä sekä kotimaisia että ulkomaalaisia tekijöitä.

Varkauksista tiedotti Hämeen poliisilaitos, joka neuvoo myös soittamaan numeroon 112, mikäli havaitset mahdollisen meneillään olevan katalysaattorivarkauden eli varkaan, joka on esimerkiksi juuri irrottamassa katalysaattoria.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x