Kuntavaaliehdokas 1094

Olen Janne Laakso 53v. Helsingistä. Olen asunut Helsingin Lauttasaaressa lähes koko ikäni, muutamaa vuotta lukuun ottamatta. Perheeseeni kuuluu avovaimo sekä 6v. rescue-koira Sisu.

 

 

MInulla on aikuinen poika, sekä 7 vuotta täyttävä lapsenlapsi.

Olen lähes koko elämäni ajan toiminut turvallisuusalalle eri tehtävissä, kansainvälisessä yrityksessä. Viimeisten vuosien aikana olen keskittynyt hyvinvointialaan, niin fyysiseen kuin henkiseenkin. Tällä hetkellä omistan yrityksen 4D Meditation & Wellness, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen henkiseen hyvinvointiin.

Koulutukseltani olen teknikko. Lisäkoulutuksia ovat mm. MKT-tutkinto, eMBA (palvelujohtaminen) sekä Master of Security koulutukset.

Asetun ehdokkaaksi kuntavaaleissa 2021 Kristallipuolueen listoilla Helsingin vaalipiirissä.

Asioita, mitä itse ajan kuntavaaleissa 2021. Asiat perustuvat Kristallipuolueen 13 teesiin.

Ihmisarvot, sananvapaus sekä perustuslailliset vapaudet ovat tärkeitä kaikessa. Ne ovat perusta kaikelle elämälle sekä hyvinvoinnille. Näille peruspilareille voidaan kansalaisille rakentaa rakkaus, totuus ja ilo. Olen kirjoittanut näistä aiheista blogissani www.jannelaakso.fi/blogi.

1. Elämällä on myös henkinen ulottuvuusMe kaikki olemme myös henkisiä olentoja fyysisessä kehossa. Kaikkea elämää tulee kunnioittaa sekä arvostaa. Me ihmiset olemme kaikki samanarvoisia, myöskin eläinkunnan kanssa. Olen kirjoittanut aiheesta mm. Erillisyys-ihmisten kahtiajako, Rakkaus

2. Terveydenhuollon monipuolistaminen. Pitäisikin keskustella ennemmin terveystieteestä, kuin terveyshuollosta. Suomalaisten kansansairaudet ovat hyvin tiedossa ja suurin osaa näistä voidaan ennaltaehkäistä liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla. Ihminen on tarkoitettu liikkumaan ja syömään terveellisesti. Nämä ovat perusteet terveelliselle ja hyvälle elämälle, jota kautta myöskin saadaan ilo elämään. Täydellisen lääkkeetön elämä ei ole mahdollista, mutta ihmiskehoon ei ole tarkoitettu synteettisiä lääkeaineita. Olen kirjoittanut aiheesta mm. aikamme sairaudet sekä liikunnan hyödyt sairauksien ehkäisyssä sekä miten sinä voit?

3. Vanhuus on osa elämää. Vanhuus on osa elämää, ja elämän pitää tarjota mahdollisuuksia iloon ja onnellisuuteen kaikissa sen vaiheissa. Meistäkin tulee vanhuksia, muistetaan siis pitää huolta toisistamme. Hyvinvointi- yhteiskunnassa ihmisarvoinen elämä kuuluu kaikille, myös heille, jotka eivät enää ikänsä puolesta pysty osallistumaan työmarkkinoille. Vanhuksille tulisikin luoda yhtä lailla hyvä elämänlaatu kuin muillekin ihmisille. Vanhustenhoitoa tulisi kehittää sellaiseksi, että he saavat riittävää hoitoa, riittävän määrän liikuntaa, riittävästi terveellistä ruokaa sekä mahdollisuuksia oman näköiseen elämään. Kaikki vanhukset kaipaavat myöskin seuraa, sellaisetkin, joilla ei ole omaisia. Olen kirjoittanut aiheesta Saako vanhuksia hoitaa huonosti sekä Yksinäisyys, aikamme vitsaus.

4. Luonto tarjoaa ihmisille mahdollisuuden elämään. Luontoa tulee suojella täysin samoin kuin ihmisiä. Tuhoamme luontoa talouden edestä, joka on täysin väärin. Tuleville sukupolvillemme tulisi jättää maapallomme luonto sellaisenaan, kuin se nyt on. Luonto ennen taloutta. Monesti unohdamme meret, kun puhumme luonnosta. Olen kirjoittanut aiheesta mm. Maailman suurin kaatopaikka.

5. Kansallinen päätäntävalta kuuluu Suomeen. Vaikka kuuluisimme EU:n, niin Suomen asioiden päätäntävalta tulisi kuulua Suomeen. Me itse osaamme ja haluamme päättää omista asioistamme. Me suomalaiset tiedämme parhaiten, mikä meille on parasta. Olen kirjoittanut aiheesta mm. EU elvystypaketistaRahaa vai pahaa sekä Keitä me suomalaiset haluaisimme olla?

6. Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme tukipilarit. Kaikki ihmiset ovat tärkeitä ja samanarvoisia. Meillä yhteiskunnassa on muutamia ryhmiä, jotka tarvitsevat erityisapua sekä tukea. Ensinnäkin lapset kuuluvat heihin, jotka tulevaisuudessa tulevat elämään sellaisessa yhteiskunnassa, jonka me tänä päivänä luomme. Lapsille kaikkein tärkeimmät asiat ovat läheiset ihmiset, koti, päiväkoti/koulu sekä harrastukset. On syytä pitää kiinni siitä, että lapset saavat turvallisen kodin vakailta vanhemmilta, jotka tukevat lapsiaan. Lapsille tulee järjestää turvallinen ja maksuton koulutus. Eriarvoisuutta ei tässä asiassa tule tukea. Lapsia tulee kannustaa ja tukea erilaisiin harrastuksiin; olipa se liikunta, kulttuuri tai mikä muu tahansa. Lasten harrastusten tulee olla kaupungin toimesta maksuton, niin että kaikilla lapsilla on mahdollisuus harrastaa mitä haluavat (esim. liikunta/musiikki). Ryhmäharrastuksia tulisi tukea kaikkein eniten, jotta lapset ja nuoret oppivat toimimaan yhdessä ja ryhmissä. Lapsille suunnattuja kulttuuritoimintoja tulisi kehittää kuten kirjastopalveluita sekä museoita. Ensiarvoisen tärkeää on, että lapset saavat viettää lapsuuttaan leikkien ja iloiten. Liian monelle lapselle diagnosoidaan liian helposti tarkkaavaisuushäiriö ADHD. Omasta mielestä kyse on siitä, että lapset eivät pääse toteuttamaan itseään leikkien ja lasten juttuja nauttien. Sama koskee nuoria. Leikin vastakohta onkin masennus.

Koulukiusaamiseen, rasismiin sekä syrjintään tulee puuttua välittömästi. Kenenkään ei tule kokea sitä eikä sitä pidä sallia. Kouluissa opetetaan tällä hetkellä tietoa, kun painopiste tulisi olla enemmän viisaudessa. Kouluihin tulisi lisätä sellaisia kouluaineita, jossa käsitellään tunteita ja toisten arvostamista. Tällä tarkoitan, että koulussa tulisi opettaa jo lapsia ja nuoria erilaisista käsitteistä. Tällaisia ovat mm: (Blogikirjoitus; Lasten ja nuorten tunne- sekä vuorovaikutustaidot oppiaineena).

  • Konfliktien rauhanomainen ratkaiseminen
  • Rakkaus
  • Luovuus
  • Itsensä ja muiden arvostaminen
  • Oikeudenmukaisuus
  • Suvaitsevaisuus
  • Erilaisuus ja samanlaisuus
  • Rehellisyys ja vastuu
  • Mielen voima
  • Avoimuus

Nuoriin tulisi panostaa mm. nuorisotyön ja nuorisotalojen muodossa. Nuorille tulee järjestää aktiviteetteja, jotta he pysyisivät pois kaduilta ja saisivat toteuttaa itseään. Nuorten harrastemahdollisuudet tulisivat olla yhtälailla veloituksettomia.

Kaikille ihmisille tulisi turvata mahdollisuus liikkumiseen ja urheilemiseen. Liikuntahan on yksi terveyden perustoista. Helsingin ja muiden kaupunkien tulisikin panostaa ulkoliikuntapaikkoihin, joihin kaikilla olisi mahdollisuus osallistua veloituksetta. Ulkokuntasaleja tulisi uudistaa mahdollisimman viihtyisiksi, järjestää urheilukenttien pururadat toimiviksi sekä varmistaa, että luonto on sellainen, jossa viihtyy erilaisten liikuntamuotojen parissa.

Muut asiat mihin haluan vaikuttaa;

On selvää, että ilmastoon tulisi kiinnittää huomiota tulevaisuudessa. Fossiilisten polttoaineiden käyttöä tulisi vähentää ja uusien energiamuotoja tulisi kehittää.

Autoilijoita ei tulisi kurittaa tässä asiassa, vaan panostaa joukkoliikenteeseen ja sen käytettävyyteen. Joukkoliikenne tulisi olla maksuton, jotta autoilua voitaisiin vähentää luontaisesti. Joukkoliikennettä käytettäisiin enemmän.

Elämäni peruspilarit:

1. Rakasta itseäsi ja rakasta muita samoin, kuin itseäsi

2. Hyvyys tiivistyy joukossa. Hyvällä saa hyvää aikaan.

3. Positiivisuus kantaa – positiivisuus vetää puoleensa positiivisuutta

4. Luota itseesi, sisimpäsi tietää totuuden sekä tuntee rakkauden

5. Luo ympäristösi positiivisista ihmisistä

6. Tee asioita mitä rakastat

8. Voit saavuttaa mitä tahansa, vain taivas on rajana

9. Luo oma totuus ympäristöivistä asioista

10. Iloitse kaikista asioista, kiitollisuus luo ilon ja hyvän elämän

11. Ajatuksilla on suuri voima, sanat vievät tekoihin

13. Sattumia ei ole olemassa

www.jannelaakso.fi

 

Janne Laakso
Latest posts by Janne Laakso (see all)

Katso myös

Eläke on toimeentulotuki

Palkasta pidätettävä eläkemaksu on samanlainen lakisääteinen pidätys kuin verokin. Eläkkeellä olevien eläkkeitä maksavat joka kuukausi …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x