Hotellivieraille tärkeintä on hinta ja aamupala

Suomalaiset ovat hintatietoisia, mutta myös mukavuudenhaluisia matkailijoita. Tärkein kriteeri hotellin valinnassa on hinta. Sopivan hinnan lisäksi suurin osa suomalaisista toivoo hotellilta buffetaamiaista, sekä mukavaa sänkyä.

Suomalaisten matkailutottumuksia selvittäneen tutkimuksen mukaan jopa 87 prosenttia on joskus yöpynyt hotellissa lomaillessaan. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 68 prosenttia kertoi valitsevansa matkailumajoitukseksi mieluiten hotellin. Hotellit ovat edelleen selkeästi suosituin majoitusmuoto lomaillessa, sillä ne palvelevat erittäin laajaa kohderyhmää. Esimerkiksi hostellien kohderyhmä on selkeästi suppeampi, ja vuokrahuoneistot ovat monelle vielä täysin vieraita.

Hotelli hinnan mukaan

Kolme neljäsosaa (75 %) suomalaisista valitsi tärkeimmäksi kriteeriksi hotellia varatessa sen hinnan. Myös hotellin sijainti lähellä mielenkiintoisia nähtävyyksiä on monelle tärkeää. Suosituksista tärkeimpänä pidetään muiden matkailijoiden arvosteluja esimerkiksi TripAdvisorin ja Yelpin kaltaisilla nettisivuilla. Myös median mielipidettä arvostetaan (15 %), kun taas ystävien, perheen tai työkavereiden suosituksia kaipaa vain 8 prosenttia.

Muille pohjoismaalaisille hinta ei ole yhtä oleellinen tekijä kuin suomalaisille. Muita pohjoismaalaisia tuntuu kiinnostavan suomalaisia enemmän matkan helppous. Esimerkiksi tanskalaisille on suomalaisia tärkeämpää se, että hotelli sijaitsee lähellä tärkeitä nähtävyyksiä tai että se kuuluu pakettimatkaan.

Aamupala on tärkeä

Hotellin tarjoamista mukavuuksista suomalaisia kiinnostaa eniten aamupala (60 %). Tasan puolet vastaajista valitsi myös hyvän sängyn tärkeäksi osaksi hotellikokemusta. Ilmainen langaton netti (28 %), parvekkeellinen huone (25 %) ja uima-allas (20 %) ovat osalle suomalaisista tärkeitä mukavuuksia matkaillessa.

Hotelli on kuitenkin useimmille selkeästi pääasiassa yöpymistä varten, sillä esimerkiksi lasten leikkihuonetta tai muuta tekemistä, kuten opastettuja kierroksia hotellin kautta, ei kaipaa kuin 7 prosenttia vastaajista. Myös hyvä näkymä hotellihuoneesta on tärkeää vain 17 prosentille vastaajista. Kysely ihmisten matkailutottumuksista ja matkailun trendeistä tehtiin online-tutkimuksena Cint-paneelin kautta.

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x