Olkiluoto 3 tulee tuottamaan keskimäärin noin 15 % Suomessa kulutettavasta sähköstä. (Kuva Fingrid)

Olkiluoto 3 kytketty kantaverkkoon

Olkiluoto 3 kytkettiin kantaverkkoon 12.3. klo 12.01. Kytkeminen sujui ongelmitta, ja tuotettu sähkö voidaan siirtää kantaverkon kautta sähkön kuluttajille.

Käyttöönottoa edelsi yhteydenpito Olkiluoto 3:n valvomon ja Fingridin kantaverkkokeskuksen kanssa. Onnistuneen ydinvoimalaitoksen kantaverkkoon kytkemisen jälkeen laitoksen toimintaa testataan muutamia kuukausia ennen kaupallista käyttöä.

Käyttöönottovaiheessa Teollisuuden Voima ja Olkiluoto 3:n laitostoimittaja testaavat voimalaitosta ja varmistavat näin sen vakaan ja luotettavan toiminnan eri tilanteissa. Myös Fingrid järjestelmävastaavana varmistaa käyttöönottovaiheessa, että Olkiluoto 3 täyttää sille asetetut tekniset ja toiminnalliset vaatimukset, sekä sähköjärjestelmän käyttövarmuuden. Sähköntuotannon tehoa nostetaan käyttöönoton aikana asteittain ja ydinvoimalan ja kantaverkon välistä toimivuutta testataan suunnitelmallisesti.

Käyttöönotosta vastaavan vanhemman asiantuntija Minna Laasonen mukaan kantaverkkoon liittäminen sujui ongelmitta ja ennakkosuunnitelmien mukaan.

Olkiluoto 3 tulee tuottamaan noin 15 % Suomessa kulutettavasta sähköstä. Olkiluoto 3 on noin 1 600 megawatin nettotuotantotehollaan Suomen sähköjärjestelmän suurin yksittäinen voimalaitosyksikkö. Voimalaitoksen generaattori on yksi maailman suurimmista.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x