Uutisotsikot

Lääkärihinta.fi kertoo lääkärikäynnin hinnan

Lääkärihinta.fi on kuluttajille tehty internet-palvelu, jolla voi arvioida yksityisen lääkäri- tai hammaslääkärikäynnin hinnan ja verrata yksityisten lääkäri- ja hammaslääkäripalvelujen hintoja paikkakuntakohtaisesti. Hintatietoja löytyy yli 400 toimipisteestä.

Lääkärihinta.fi lisää yksityisen terveydenhuoltoalan läpinäkyvyyttä. Havaintojemme perusteella noin puolet hammaslääkäripalvelujen yrityksistä ei ilmoita kotisivuillaan mitään hintatietoja. Lääkäripalveluiden yrityksistä monet eivät lainkaan ilmoita laboratorio- tai kuvantamistutkimusten hintojaan internetissä. Ero käynnin hinnassa voi olla jopa kaksinkertainen eri toimijoiden välillä.

Kuluttajaliitto – Konsumentförbundet ry pitää palveluamme kuluttajien edun mukaisena ja kannustaa yksityisiä terveydenhuollon yrityksiä hinta-avoimuuteen.

Palvelun takana on poikkitieteellinen opiskelija-startup eMedi Innovations, jossa neljä lääketieteen, oikeustieteen ja insinööritieteiden opiskelijaa sekä DI-sovelluskehittäjä yhdistävät osaamisensa.

Yksityisten lääkäri- ja hammaslääkäripalvelujen yritysten liikevaihto on yli 1,5 miljardia vuodessa ja yksityisiä lääkäri- tai hammaslääkärikäyntejä on, poislukien työterveys, yli 6 miljoonaa vuodessa.

Katso myös

Sadekelit saapuvat – tarkista renkaiden kunto

Märillä teillä ja erityisesti kovalla sateella vesiliirtoon joutuminen on liikenteessä merkittävä riski. Kun renkaan pintakuvio …