Keitä me suomalaiset haluamme olla ja miksi haluamme tulla?

Tänään me suomalaiset joudumme tekemään ison päätöksen. Tänään edustajamme äänestävät siitä, mihin päin maatamme viedään seuraavat vuodet. Päätös ei ole ainoastaan kyse taloudesta, vaan myös meidän maamme mahdollisuuksista päättää tulevaisuudessa omista asioistamme. Kyse on siis rakkaudesta Suomeen, totuudesta kansalaisiamme kohtaan sekä ilosta asua maassamme.

80 vuotta sitten Suomi taisteli omasta vapaudestaan. Meidän isoisämme ja isoäitimme tietävät varsin hyvin, mitä tällä tarkoitetaan. Suomi taisteli itsenäisyytensä puolesta aivan erilaista vaaraa vastaan, kuin mitä 2020-luvulla kohtaamme. Nyt tässä hetkessä kansakunnaltamme sekä suomalaisilta uhataan viedä vapaus aivan eri tavalla. Meitä todella ollaan kuljettamassa pois omasta maastamme, tai paremmin sanottuna olemme itse ”luovuttamassa” itsenäisyyttämme muille tahoille. Kukapa tätä kaikkea olisikaan uskonut, kun äänestimme itsemme aikanaan EU:n.

Kun eduskunta päättää asiasta ke 12.5, niin samassa politiikan tunteet ovat kuumentuneet kotimaassa. Ensiksi säesti kokoomus ja nyt pilliä yrittää puhaltaa keskusta, joka onkin ”kiristänyt” edustajiaan äänestämään EU elpymispaketin puolesta.

Suomen hallitus on selittänyt, että elpymisvarat on ohjattava ilmaston, ympäristön tilaa ja digitalisaatiota edistävillä tavoilla. Ymmärtääkö tavallinen kansalainen koko asiaa lainkaan? Kysymys kuuluukin, mitä meille syötetään? Onko asiat vaan liian hienoja meidän normaalikansamme tajuttavaksi? Niin kuin pääministeri Marin on sanonut useaan otteeseen vuonna 2020, että, elpymisraha on kertaluoteinen maksu. Tähän ei usko kukaan. Asiasta on puhuttu eri tahojen toimesta jo viime vuodesta lähtien, että tuki on pysyvä ja puhuttu jopa yhteisestä lainasta EU maiden kesken.  Valehteliko siis pääministeri Marin kansalle, vai viedäänkö häntä kuin pässiä narussa? Mitä sanoo johtajamme Suomen presidentti S. Niinistö vai onko kyseessä jo kuuluisaa liittovaltion sisäpolitiikkaa?

Euroopan parlamentti ja jäsenmaat pääsivät siis sopuun EU:n pitkän aikavälin budjetista. Osapuolet sopivat siis n. 1074 miljardin euron EU-budjetista vuosille 2021-27. Tämän lisäksi sovittiin 750 miljardin euron elvytyspaketista. EU-budjetti rahoittaa EU:n yhteisiä hankkeita seuraavan seitsemän vuoden ajan ja elvytyspaketilla rahoitetaan ennen kaikkea jäsenmaiden uudistuksia ja investointeja talouksien auttamiseksi kasvuun koronakriisin jälkeen. Kysymys kuuluu, mitä tämän jälkeen, mihin tätä maata ollaan ajamassa, minkä takia ja kenen toimesta? Luulisi jo ihmisten oppineen tämän pelin, suoraan sanoen leikin. Eikö kukaan kyseenalaista niitä toimia, mitä hallituksemme on viimeiset vuodet ajanut?

Paketti on keskeisessä roolissa, kun EU-maiden talouksia elvytetään ja tuetaan vihreän, digitaalisen ja kestävän Euroopan rakentamisesta koronaviruksen jälkeen. Kyllä, YK:n agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteet. Mielenkiintoista tässä kestävässä kehityksessä on se, että tämän taakse piilotetaan liian moni asia. Eikö kansakunnilla ja sen ihmisillä ole oikeus päättää miten elää?

Historian havinaa

Kaikki tietävät vai tietävätkö, mitä 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa tapahtui?  Jotkut saattavat lukea siitä, jotkut ovat sen ihan itse omissa nahoissaan kokeneet- laman. Markka devalvoitiin ja korot nostettiin yksimielisellä päätöksellä. Edellisellä vuosikymmenellä 80-luvulla rahaa sai pankista salkku tolkulla. Suomessa alkoi todellinen lama vuonna 1990 ja ”loppui” vuoden 1993 loppupuolella. Laman seurauksena kulutus ja investoinnit putosivat sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Yritysten konkurssien määrä nousi voimakkaasti. 42 000 yritystä meni konkurssiin. Taloustilanne aiheuttivat suurtyöttömyyden. Työttömyys oli vuosina 1992-1997 yli 12 prosenttia, pahimpana vuonna 1994 kaikesta työvoimasta 17 prosenttia ja rakennusteollisuudessa lähes 37 prosenttia. Pahimmillaan työttömiä oli lähes 500 000. Itsemurhatilastot nousivat tappiin. Laman aikana tehtiin 11 000 itsemurhaa. Kun kaikki yllämainittu oli saatu aikaan, tuli mainio ehdotus EU. Ratkaisu tuli kuin taivaan lahjana ja perustelut olivat juuri talous ja turvallisuus. Talous on todella nostettu valtavalla lainalla ja turvallisuutta myytiin uhkaa idästä. Miksi?

https://www.youtube.com/watch?v=HKsn6Zvwhbk

Valehdeltiinko suomalaisille siis EU:n liittymisestä ja ennen kaikkea euroon liittymisestä? Oliko kaikki suunniteltua? Olemmehan nyt EU:ssa ja näyttääkö kaikki paremmalta? Koko sama vyyhti on jälleen toistumassa, mutta hieman eri tavalla. Nyt puhutaan vain digitalisaatiosta, ilmaston lämpenemisestä sekä koronasta. Olisi kiva tietää tavallisen kaduntallaanjan mietteitä digitalisaatiosta. Olisi kiva nähdä todelliset faktat, mikä aiheuttaa ilmaston lämpenemisen maapallolla. Eri asiantuntijat ovat myös sanoneet, että muutkin aurinkokunnan planeetat ovat lämmenneet samalla lailla, samaan tahtiin kuin oma pallomme. Covid-19:sta aiheutuneet haitat löytyvät kirjoituksessani; Hallituksen koronakriisi, jossa normi influenssakausi aiheuttaa enemmän haittaa, kuin Covid-19 koskaan tuleekaan aiheuttamaan. Onko nämä kaikki tekaistuja asioita, jolla saadaan suomalaiset velkahelvettiin hyväksymällä EU elpymispaketti?

Mutta eipä tuolla kysymyksellä ole mitään merkitystä. Merkitystä on vain, kuinka kauan aikaa sitten, minkä takia ja kuka näiden asioiden takana oikein on tai oli? Oliko alun perin Suomen liittäminen EU:n ja euroon täysi vedätys?

Liittyminen EU:n oli ilmeisesti taloudellinen ja turvallisuuspoliittinen ratkaisu. Haluttiin, että Suomi ei enää joutuisi olemaan yksin muuttuvassa maailmantilanteessa, kuten aikoinaan talvisodassa. Näin tämä asia meille myytiin. Myytiinkö meille ”globalisaatiota” vahingossa vai tahallisesti? Kaikki tietävät mitä tarkoittaa sana globalisaatio ja mikä sen tarkoituksensa on. Kaikki viittaa täysin tahalliseen itsenäisyyden ja vapauden riistoon suomalaisilta, eikä turvallisuuteen. Se EU mihin me liityimme aikoinaan sattumoisin suuren laman jälkeen, ei ole se mihin kenties halusimme alun perinkään. Haluammeko nyt?

Eli ensin ajettiin talous ahdingolle ja sen jälkeen tuotiin ratkaisu – EU. Hyvät ystävät, mitäs nyt on käynnissä – täysin sama operaatio. Ajetaan kaikki alas sekä talous ahdingolle ja kohta tulee ratkaisu – yksi maailmahallinto. Lamat eivät vain synny jossain. Lamat eivät piileskele metsissä tai pensaissa ja yht`äkkiä hyökkää. Kaikki lamat syntyvät jostain, mitä maailmalla tehdään. Lamat tehdään, keikautetaan kansakuntien taloutta, jotta voidaan saavuttaa jotain suurempaan hienoilla ratkaisuilla. Se on aina ollut näin.

Keitä me todella haluamme olla ja miksi haluamme tulla?

Nyt on siis aika tehdä suuri kysymys kaikille kansalaisille: Keitä me todella haluamme olla ja miksi me haluamme tulla? Mitä haluaa Suomen kansa?

Nyt on aika tehdä jotain, ettei löröt tule housuun. Tai ne on jo housussa, mutta nyt vielä voi pyyhkiä. Aika käy vähiin ja sitten tarvitaankin jo isompia voimia siivoamiseen.

Miettikää itse, selvittäkää, tutkailkaa mitä täällä tapahtuu. Se, että jostain lukee jotain, niin ei auta. Avatkaa omat silmänne ja tuntekaa totuus itsessänne. Mikä on totuus itsellenne? Talonpoikaisjärki, tunteet sekä halu auttaa omia kavereitaan, suomalaisia. Toivon sydämestäni, että olen väärässä, mutta pelkään pahoin. Liian paljon on tapahtunut maassamme.

Jos te lukijat olette sitä mieltä, että olemme menossa oikeaan suuntaan, niin hyvä niin. Muistakaa se, että varoituksen sana on nyt tuotu. Kun EU heraa ilmestyy Suomeen ja alkaa sanelemaan mitä tapahtuu, niin saattaa olla myöhäistä. Kysykää itseltänne, kuka tätä orkesteria loppujen lopuksi johtaa? Tuntuuko, että päätöksentekomme ovat omissa käsissämme? Juurihan oli uutisissa, kuinka EU on kiristänyt Suomea EU elpymistukipaketin äänestyksen suhteen. Tästäkin vaietaan. Miksi?

Niin kuin tekstini alkoi, taistelimme itsenäisyydestä n. 80 vuotta sitten. Olemme todella samassa tilanteessa, ilman fyysistä vihollista. Jos äänestämme tukipaketin puolesta, joudumme todelliseen taisteluun, jossa ”vihollinen” ottaa taisteluvoiton. ”Sotaa” emme kuitenkaan ole hävinneet.

Ainut minkä ”vihollinen” on unohtanut – suomalaiset, joilla on tuo kirkas Pohjolan valo apunaan, jota onkin huono haastaa, koska sitä ei näe, pysty koskettamaan eikä kukaan tiedä missä se on tai mikä se on. Se vaan on. Se on myös osa suomalaisuutta, jota aikoinaan kutsuttiin Sisuksi.

Vaikka kesäkuussa onkin kunnallisvaalit, niin menkää hyvät ihmiset äänestämään ja osoittamaan keitä haluatte olla ja miksi haluatte tulla!

www.jannelaakso.fi

Janne Laakso
Latest posts by Janne Laakso (see all)

Katso myös

Suomalaisessa yhteiskunnassa verovarojen varastaminen on sallittua

Hyvä esimerkki hyväksytystä verovarojen varastamisesta on useat julkisen sektorin virastot ja niiden henkilökunta. Virastojen valetyöpaikoissa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x