Veneiden nostokausi on huipussaan loka- ja marraskuun vaihteessa. Kannattaa huomioida muutama asia ennen veneen nostoa.
1. Tyhjennä vene ja puhdista se sisältä
Kaikenlaiset irtotavarat on poistettava veneestä ennen sen nostoa. Jotain voi mennä veneen noston aikana rikki, jos venettä ei tyhjennä ylimääräisistä tavaroista. Veneestä tulee tyhjentää myös mahdollinen pilssivesi.
2. Huolla akku ja huolehdi sen talvisäilytyksestä
Mikäli säilytät akkua veneessä, lataa se mahdollisimman täyteen, jolloin se kestää kovatkin pakkaset. Akun syyshuolto kestää keskimäärin kymmenen minuuttia, joten huolto onnistuu myös kiireiseltä henkilöltä.
3. Huolehdi, että veneen nosto tapahtuu turvallisesti ja asianmukaisesti
Nostat sitten veneen omatoimisesti tai käytät apuna ammattilaista, huolehdi että mahdollisen vahingon tultua vakuutusasiat ovat kunnossa. Venevakuutus korvaa usein veneen nostossa tapahtuneen ennalta arvaamattoman tai äkillisen ulkoisen tapahtuman aiheuttaman esinevahingon, kunhan se ei ole aiheutunut esimerkiksi veneessä olevan henkilön tai esineen liikkumisesta.
4. Pese noston jälkeen veneen ulkopinta ja huolla perämoottori ja tankki kuntoon
Veneen pohja suositellaan pesemään heti noston jälkeen, ennen kuin lika kuivuu kiinni sen pohjaan. Ota perämoottori irti veneestä ja huolla se mielellään saman tien. Samalla kannattaa myös huoltaa veneen tankki. Huolehdi että veneen luukut on suljettu niin, että sinne kiertää ilma, mutta sisälle ei pääse märkää. Veneeseen on myös hyvä jättää ainakin yksi kosteudenkerääjä, jotta veneeseen ei synny hometta.
5. Huolehdi, että vene kuljetetaan talvisäilytyspaikkaan joko trailerin tai pukkien päälle
Kuljetatpa veneen omatoimisesti tai tilaat sitä varten kuljetuksen, hanki tarvittavat välineet hyvissä ajoin ennen veneen kuljetusta. Mikäli vene tulee pukkien varaan, huolehdi siitä, että sinulla on sellaiset jo valmiina. Varmista, että vene lasketaan pukeille oikein päin, sillä pukit ovat erilaisia keskenään. Veneen painon tulee olla kölin varassa.