Kasvisruoan suosio kasvaa alkuvuonna – taustalla uudenvuodenlupauksia

Tammikuussa monet kokeilevat kasvispainotteista tai vegaanista ruokavaliota. Tämä näkyy kasvistuotteiden sekä erilaisten lihaa tai maitoa korvaavien tuotteiden menekissä alkuvuonna.

Vuoden alku on usein aikaa uusille elämäntavoille. Tammikuussa vietetään kansainvälisesti veganuarya, jonka tavoitteena on kannustaa kokeilemaan vegaanista elämäntapaa. Suomessa vegaanisen ruoan ja kasvispainotteisen ruoan puolesta puhuu vegaanihaaste. Moni haluaa kokeilla kasvisruokaa sen terveellisyyden vuoksi, mutta myös ympäristösyistä.

Uudenvuodenlupaukset näkyvät myös kaupan tilastoissa. Tammikuussa on havaittavissa selkeä piikki kasvis- ja vegaanituotteiden kysynnässä. Lähes poikkeuksetta erilaisten kasvistuotteiden ja lihaa tai maitoa korvaavien tuotteiden kysyntä kasvaa verrattuna muuhun vuoteen.

– Kasvistuotteiden kysynnässä on selvä piikki tammikuulla ja kysyntä pysyy korkeana alkuvuoden, kertoo Lidlin ostopäällikkö Hannes Herbst.

Yleisesti kasvis- ja vegaaniruoan kulutus on viime vuosien aikaan ollut selkeässä kasvussa. Tietoisuus omista valinnoista sekä erilaisten kasvipohjaisten tuotteiden kasvava valikoima ja saatavuus innostaa kokeilemaan uusia tuotteita. Eteläisimmässä Suomessa ja pääkaupunkiseudulla kasvistuotteiden menekki on huomattavasti suurempaa muuhun maahan verrattuna. Suosituimpien kasvipohjaisten tuotteiden joukkoon kuuluvat erilaiset kaurajuomat, soijajogurtti, tofu sekä hummus.

Katso myös

Kotien tulipalot alkavat yleensä keittiöstä

Yleisin syy keittiössä alkaviin tulipaloihin on se, että liedellä tai sen lähellä on esineitä, jotka …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x