Pieni avoauto – smart fortwo cabrio

Smart fortwo cabrio on oman kokoluokkansa ainoa aito avomalli – sekä lisäksi aidosti monikäyttöinen, nykyaikaisesti varusteltu kaupunkiauto. Umpikattoinen kaksipaikkainen auto muuttuu nappia painamalla puoliavoimeksi malliksi, jonka matkustamoa peittää liukuva canvas-aurinkokatto. Kolmas vaihtoehto on täysin avoin cabriolet.

Smart-avomallin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus) 2,69/1,66/1,55 metriä, ja mallin tunnistaa heti uuden smart-sukupolven ja FUN.ctional –suunnitteluperiaatteen edustajaksi. Smartille tyypilliset muotoiluvaikutteet kuten ultralyhyet etu- ja takaylitykset, selkeät linjat, tridion-turvakori ja hunajakennorakenteinen etusäleikkö toistuvat cabrioletissa.

Pehmeä kangaskatto voidaan avata 12 sekunnissa myös silloin, kun autolla ajetaan huippunopeudella. Katon voi avata kaukosäätimellä myös auton ulkopuolelta. Katon pinta-ala on 1,8 neliömetriä. Uloin kerros on tehty erittäin kevyestä ja kestävästä polyakryylikankaasta, sisäkatto puolestaan puuvilla-polyesteristä. Väliin jää kestävä kumikerros. Katto on 20 milliä paksu, ja ulkovärejä on kolme: blue denim, punainen ja musta. Sisäkatto on aina harmaa. Lämmitettävä takaikkuna on lasia.

Suojaustaso varmistettu pudotustestissä

Uusi smart fortwo cabrio on turvallisin koskaan valmistettu smart-avomalli. Korin vääntölujuus on noin 15 prosenttia parempi kuin edeltäjässä, kiitos ultralujien kuumapuristettujen teräslaatujen ja monikerrosterästen käytön. Lisäksi cabrion alustassa on teräsvahvike sekä vääntölujuutta lisäävät poikittaistuet edessä ja takana. A-pilarien sisäputki on tehty erikoislujasta kuumapuristeteräksestä.

Auton turvavarusteisiin kuuluvat viimeisimmän sukupolven ESP-järjestelmä sivutuuli- ja mäkilähtöavustimineen (vakio) sekä vakionopeussäädin sisältäen nopeudenrajoittimen. Sekä kuljettajalle että matkustajalle on etu- ja sivuturvatyynyt, kuljettajalle lisäksi myös polviturvatyyny.

Katon aukeamista ja sulkeutumista on simutoiltu testissä 20 000 kertaa eli koko auton odotettavissa olevan eliniän ajan. Lisäksi katto sekä sen mekanismi on testattu eri lämpötiloissa ­–15 asteesta aina 80 asteen lämpöön saakka. Katto on altistettu jopa –40 asteen pakkaselle. Näissä olosuhteissa mekanismin ylikuumenemissuoja estää moottorin rikkoutumisen. Vedenpitävyys on varmistettu autonpesutestillä, joka vastaa 500 pesun aiheuttamaa rasitusta katolle ja sen saumoille.

Kaksi moottoria, kaksi vaihteistoa

Cabrio on saatavana kahdella kolmisylinterisellä bensiinimoottorilla, joiden tehot ovat 52 kW /71 hv ja 66 kW /90 hv. Molempien moottorien yhteyteen saa täysautomaattisen twinamic-kaksoiskytkinvaihteiston, jota voidaan käyttää myös manuaalisesti. Myöhemmin molempien moottorien yhteyteen tulee tarjolle myös viisivaihteinen käsivaihteisto. Automaattinen, tarvittaessa pois kytkettävä start/stop-järjestelmä on vakiovaruste.

smart fortwo cabrio –mallisto:

smart fortwo cabrio52 kW66 kW
SylinteritRivi-3Rivi-3
Iskutilavuus cm3999898
Teho kW/hv/rpm52/71600066/906200
Vääntö Nm/rpm91/2850135/2500
Yhd. kulutusl/100 km4,34,2
CO2-päästötg/km9997
Kiihtyvyys0–100 km, s15,511,7
Huippunopeus km/h151155

Suoritusarvot twinamic-vaihteistolla

Hinnat alkaen 19 834 euroa. Asiakastoimitukset alkavat keväällä.

smart fortwo cabrio 2015

Katso myös

Poliisi tapasi pikkujoululiikenteestä lähes sata rattijuopumuksesta epäiltyä

Rattijuopumuksesta epäiltyjä henkilöitä jäi kiinni lähes sata, kun poliisi valvoi pikkujoululiikennettä tehostetusti koko maassa 24.–26.11.2023. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x