Kauan odotettu Volvo S90

Uusi Volvo S90 esitellään julkisesti Pohjois-Amerikan autonäyttelyssä Detroitissa tammikuussa 2016. Ruotsalainen autonvalmistaja on viimeaikoina paremmin tunnettu SUV-malleistaan ja sportswagoneistaan. S90 asettuu premium-sedanien segmenttiin.

S90 on varustettu lukuisilla uusilla tekniikoilla huippuedistyksellisistä turvallisuusratkaisuista pilvipohjaisiin sovelluksiin ja palveluihin.

Håkan Samuelsson.
Håkan Samuelsson.

– Kun lanseerasimme XC90-mallin, teimme aikomuksemme selväksi. Olemme nyt vahvasti mukana pelissä. Kymmenen miljardin euron investointi viiden viime vuoden aikana on auttanut meitä luomaan käsityksen Volvosta uudelleen. Lunastamme nyt lupauksemme uudelleensyntyneestä ja vaikuttavasta Volvo -merkistä, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

S90 on varustettu kehittyneellä puoliautonomisella ajotoiminnolla. Ajojärjestelmä käyttää ohjauspyörää hienovaraisesti ja pitää auton kaistaviivojen sisällä noin 130 km/h nopeuteen asti. Järjestelmän ei tarvitse enää seurata toista autoa. Pilot Assist -ajoavustin on jälleen yksi askel kohti autonomista ajamista, joka on keskeinen innovaatioprojekti Volvolle.

Thomas Ingenlath.
Thomas Ingenlath.

S90-malliin on saatavilla myös puhdas ja voimakas T8 Twin Engine -plug-in-hybridivoimansiirto ja yksi suurten sedanien ylellisimmistä sisustuksista ja kehittyneimmistä tieto- ja viihdejärjestelmistä.

– Ajatuksemme oli tuoda jotakin täysin uutta tähän melko konservatiiviseen segmenttiin ja luoda ulkoasu, joka huokuu johtavuutta ja itsevarmuutta. Sisäpuolella olemme vieneet S90:n seuraavalle tasolle. Tarjolla on ylellinen kokemus, joka takaa mukavuuden ja hallinnantunteen, kertoo Volvon muotoilujohtaja Thomas Ingenlath.

Peter Mertens.
Peter Mertens.

S90 esittelee myös maailman ensimmäisen suurten eläinten havaitsemistoiminnon, joka on osa City Safety -järjestelmää. Se voi havaita suurikokoiset eläimet, kuten hirvet ja hevoset, sekä päivällä että yöllä. Tekniikka antaa varoituksen ja jarrutustukea onnettomuuden välttämiseksi.

– S90 on ottanut merkittävän harppauksen eteenpäin ajodynamiikan ja suorituskyvyn suhteen. Olemme suunnitelleet Volvon ajokokemuksen täysin uusiksi. Auto tarjoaa tarkkaa ja innostavaa hallintaa ja mukavuutta, sanoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Peter Mertens.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x