Vapaasti hengittävää tehoa – 911 GT3 RS

911 GT3 RS:n tilauskirjat on avattu, voit tilata vaikka heti. Hinnoittelu alkaa Suomessa 370 866,92 eurosta sisältäen auto- ja arvonlisäveron. Porschen herkkupala 911 GT3 RS omaa rata-auton alustan ja 520 hevosvoimaa tuottavan nelilitraisen, vapaasti hengittävän moottori. Auto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa ja saavuttaa 312 km/h:n huippunopeuden.

Vapaasti hengittävä nelilitrainen ja kuusisylinterinen bokserimoottori tuottaa tehoa 520 hv – 20 hevosvoimaa enemmän kuin aikaisemman. Suurin kierrosnopeus on 9000 r/min, joka sopii puhdasveriseen urheiluautoon. 7-vaihteinen PDK-vaihteisto auttaa tuomaan moottorin parhaat puolet esiin.

Leveä kori on muotoiltu aerodynamiikan ehdoilla – tunnusomaista kiinteää takaspoileria myöten. Auton sisällä vallitsee rata-automainen tunnelma. Hiilikuiturakenteiset täyskuppi-istuimet, kevyet ovipaneelit tavaraverkkoineen ja avauslenkkeineen ja riisuttu äänieristys.

Moottoriurheilumaailmasta lainattu alusta

Suoraan moottoriurheilun maailmasta omaksuttu alustateknologia on vertaansa vailla olevan ajodynamiikan takeena. Pallonivelet kaikissa tukivarsissa takaavat vieläkin täsmällisemmän jousituksen kuin perinteiset puslat. Etupyörien kevyet 20-tuumaiset vanteet ja uudet 265/35-urheilurenkaat parantavat ketteryyttä ja ohjattavuutta. Taka-akselilla on 21‑tuumaisissa vanteissa 325/30-koon renkaat, jotka varmistavat pitävän otteen tiehen.

Clubsport-varustepaketti on saatavissa uuteen 911 GT3 RS:ään, kuten Porschen kaikkiin nykyisiin GT-urheiluautoihin, ilman lisäkustannuksia. Paketti pitää sisällään turvakaaren, palosammuttimen, valmiuden akkuvirran katkaisimen asennukseen ja kuljettajan kuusipisteturvavyön.

Erityisen vaativille kuljettajille Porschen moottoriurheiluosasto on kehittänyt Weissach-lisävarustepaketin, joka vähentää auton painoa entisestään. Pakettiin sisältyy ylimääräisiä alustan, sisätilojen ja ulkopuolen hiilikuituosia sekä valinnaisesti magnesiumvanteet. Kevyimmällä varusteyhdistelmällä Weissach-paketti pienentää 911 GT3 RS:n painon vain 1430 kiloon.

911 GT3 RS kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa ja huippu on 312 km/h.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …