Uutisotsikot

Pysäköintivirhemaksut muuttuvat neljällä paikkakunnalla

Sisäministeriö on antanut pysäköintivirhemaksuja koskevan asetuksen. Asetus tulee voimaan 15.9.2023.

Pysäköintivirhemaksuja korotetaan sisäministeriölle tehtyjen esitysten mukaisesti Turun kaupungin ydinkeskustan 1. pysäköintimaksuvyöhykkeellä 60 eurosta 80 euroon sekä Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Sipoossa 40 eurosta 50 euroon. Muissa kunnissa ja kaupungeissa pysäköintivirhemaksu pysyy samansuuruisena kuin aiemmin.

Pysäköinninvalvonnasta annetun lain mukaan pysäköintivirhemaksu on 20 euroa. Sisäministeriön asetuksella voidaan säätää korkeammasta pysäköintivirhemaksusta kunnassa tai sen osassa, jos liikennetiheys, paikoitustilojen niukkuus, pysäköintivirheiden määrä, liikenteen sujuvuus tai muut liikenteelliset syyt sitä vaativat. Pysäköintivirhemaksun enimmäismäärä on 60 euroa. Jos kunnan eri osissa peritään erisuuruista pysäköintimaksua, pysäköintivirhemaksun enimmäismäärä on kuitenkin 80 euroa siinä osassa, jossa pysäköintimaksu on suurin.

Asetus annetaan yleensä kerran vuodessa. Pysäköintivirhemaksun korottamista koskevan esityksen tekee yleensä kunta. Myös poliisilaitos voi esittää maksun korottamista. Ennen asetuksen antamista sisäministeriö pyytää esityksiin poliisilaitoksen lausunnon.

Katso myös

Kyberturvallisuuskeskus vastaanottanut lukuisia ilmoituksia puhelinnumeroiden väärentämisistä

Numeroiden väärennyksistä ovat ilmoittaneet sekä kansalaiset että yritykset. Väärennetyistä numeroista on soitettu sekä huijaus- että …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x