Ostovoiman hiipuminen ei näkynyt Muotikaupoissa

Muotikaupan arvo kasvoi tammi-kesäkuussa  7,0 % ja urheilukaupan arvo laski -3,2 %. Vaikka myynnin kasvu on hidastunut, Ruotsin ja Norjan tapaista kaupan taantumaa ei ole näkynyt. Muoti-ja urheilukaupan kyselyn mukaan yli puolet alan yrityksistä odottaa myynnin edelleen kasvavan loppuvuonnakin.

Vaatekauppa yhteensä kasvoi alkuvuonna  4,7 % josta muotivaatteiden kauppa kasvoi + 7,1 %. Miesten vaatteiden kysyntä kasvoi jopa 11,7%. Urheiluvaatteiden mynnin arvo sen sijaan laski -3,3 %. Vastaavasti kenkien kaupan arvo kasvoi 10 prosentilla. Eniten on kasvanut laukkujen kauppa matkailun avautumisen myötä, + 17,1 %.

Asiakasmäärät ovat edelleen lievästi kasvaneet. Ansiotason nousu ja inflaation hidastuminen  tukevat  niin muoti- kuin urheilukauppaakin loppuvuonna.

Verkkokauppa kääntyi kasvuun

Muodin ja urheilukaupan verkkomyynti Suomesta kasvoi alkuvuonna 6,1 %. EU verkkomyynti sen sijaan väheni alkuvuonna edelleen -8,0 % viime vuoteen verrattuna.

Koronan varjo on ollut varsinkin muotikaupoissa pitkä. Vasta 2023 tammi-kesäkuussa Muoti ja urheilukaupan arvo ylitti +1,6 prosentilla vuoden 2019 tammi-kesäkuun arvon.

Suomalaisten ennustetaan ostavan vuonna 2023 muodin ja urheilun tuotteita yhteensä 4,7 miljardilla eurolla. Vaatteita 3,2 miljardilla ja kenkiä 650 miljoonalla.

Katso myös

Hallitus esittää Suomen kansalaisuuden saamiseen lieviä tiukennuksia

Hallitus esittää Suomen kansalaisuuden edellytyksenä olevan asumisajan pidentämistä nykyisestä viidestä vuodesta kahdeksaan vuoteen. Jatkossa asumisajaksi …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x