Olisiko aika suojautua auringon UV-säteiltä

Aurinkoisten säiden saapuessa on kiinnitettävä huomiota ihon suojaamiseen UV -säteiltä. Parhaiten iho suojataan olemalla päivän kuumimpana aikana sisätiloissa, sekä suojaamalla iho ja silmät vaatteilla, varjoilla, aurinkolaseilla sekä aurinkosuojavoiteilla. Jotta aurinkosuojavoide antaa parhaan avun on valittava sopiva tuote.

Riittävän suojakertoimen valinta on kaiken perusta, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Pimeän talven jäljiltä ihomme on ohuimmillaan, jolloin se myös palaa herkemmin auringossa. Suomalaiselle vaalealle iholle on hyvä valita alkuun suojakerroin, joka on vähintään 30. Mikäli iho on herkkä palamaan tai vaatii erityistä suojaamista tulee suojakertoimeksi valita yli 50. Erittäin korkeaa suojaa suositellaan myös lapsen iholle, koska lapsen ohut iho palaa aikuista herkemmin auringossa.

Eri tuotteet eri olosuhteille

Omat erityisvaatimukset tuotteelle asettaa myös se, käytetäänkö tuotetta kaupungilla kävellessä, urheillessa tai uimarannalla. Kaupunkikäyttöön sopiva vaihtoehto voi löytyä aurinkosuojan sisältävästä meikkivoiteesta tai päivävoiteesta, kun taas rannalle mentäessä kannattaa kiinnittää huomiota korkean suojakertoimen lisäksi erityisesti tuotteen vedenkestävyyteen. Urheillessa kannattaa valita hikoilunkestävä, hyvin levittyvä ja tahraamaton tuote, jota on helppo kuljettaa mukana ja lisätä tarvittaessa.

Kiinnitä huomiota oman ihotyypin vaatimuksiin

Kuivaihoisille löytyy täyteläisempiä vaihtoehtoja, kun taas rasvoittavalle iholle on saatavilla kevyitä, mattapinnan jättäviä tuotteita. Tuotteita on saatavilla voiteina, emulsioina, öljyinä, geeleinä, suihkeina ja vaahtoina, joten kaikille löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Kasvoille ja vartaloille löytyy myös omat tuotteensa, eikä huulienkaan ihon suojaamista huulipuikolla tule unohtaa. Lapsen herkälle iholle kannattaa valita lapsille tarkoitettu tuote, joissa on huomioitu lapsen herkän ihon tarpeet.

Herkkäihoisten, tuoksuyliherkkien ja allergisten kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden ainesosatietoihin. Omat allergiat tulee huomioida ja tuotteeksi kannattaa valita tuoksuton, herkälle iholle tarkoitettu tuote.

Katso myös

Masennuksesta annetaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa

Ihmisille tarjotaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa masennuksesta, kertoo Turun yliopiston ja Taideyliopiston tuore tutkimus. Tutkijoiden mukaan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x