Lataus

Volkswagen on Suomen ostetuin sähköautomerkki

Tieliikenteessä sähköautojen lukumäärä kasvaa vauhdilla, ja heinäkuun loppuun mennessä vuoden rekisteröidyin täyssähköautomerkki henkilöautoissa Suomessa oli Volkswagen.

Suomalaisten kiinnostus sähköautoja kohtaan on kasvanut nopeasti: heinäkuun loppuun mennessä Suomen ajoneuvokantaan on rekisteröity 35 266 täyssähköistä henkilöautoa. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yli 60 %. Uusista henkilöautoista vuoden rekisteröidyin täyssähköautomerkki on K-Auton edustama Volkswagen 776 rekisteröidyllä autolla, kun tarkastellaan rekisteröintitilastoja heinäkuun loppuun saakka.

– Kesä 2022 on ehdottomasti kaikkien aikojen sähköautokesä Suomessa. Toki autokannan uudistumisen ja sitä kautta tieliikenteen päästöjen vähentämisen matka on pitkä, sillä onhan autokantamme yksi Euroopan vanhimmista. Tämän kesän aikana tehdyistä K-Auton asiakastilauksista jo miltei puolet on ollut täyssähköautoja. Täyssähköautoissa kasvua viime kesään verrattuna on yli 30 %. Suomalaiset ovat selkeästi ottaneet omakseen Volkswagenin täyssähköautomalliston, joka on jälleen Suomen ostetuin sähköautomerkki uusien henkilöautojen rekisteröintitilastoissa, Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen kiteyttää.

K-Auto tarjoaa suomalaisille laajimman sähköautovalikoiman edustamiltaan autobrändeiltä, joihin kuuluvat Volkswagenin henkilö- ja hyötyautot, Audi, SEAT, CUPRA, Porsche ja Bentley. Nyt myydään paljon jo vuoden 2023 aikana luovutettavia sähköautoja. Kuitenkin varusteista ja mallista riippuen uudenkin sähköauton voi saada yhä muutamassa kuukaudessa.

– Parhaimmillaan voi edelleen saada uuden täyssähköauton mallista ja varustelutasosta riippuen 4–6 kuukaudessa. Käytetyn sähköauton saa meiltä parhaimmillaan jo vaikka huomiseksi, Virtanen kertoo.

Sähköautojen lisääntyminen näkyy myös latausmäärien kasvuna

Pelkästään heinäkuussa sähköautojen lataustapahtumien määrät K-Lataus-verkostossa kasvoivat 121 % suhteessa vuoden takaiseen. Myös sähkön latausmäärissä kasvu on vauhdikasta, sillä heinäkuun loppuun mennessä K-Lataus-asemilta oli ladattu enemmän sähköä kuin koko vuoden 2021 aikana.

– Aktiivisten asiakkaiden määrä on yli kaksinkertaistunut viime heinäkuusta. Tämä kertoo toki siitä, että sähköautojen suosio ja määrä kasvaa, mutta se vahvistaa myös näkemystämme siitä, että kattavalle latausverkostolle on selkeästi tarvetta kaupungeissa ja valtateiden varsilla – eli siellä, missä sähköautoilijat muutenkin liikkuvat, Virtanen jatkaa.

K-Auton ylläpitämä sähköautojen latausverkosto kaksinkertaistuu vielä tämän vuoden aikana, kun yhteensä noin sata uutta asemaa rakennetaan eri puolille Suomea. Seuraavaksi uusia latausasemia avautuu muun muassa Seinäjoelle, Tammisaareen ja Järvenpäähän.

Tällä hetkellä K-Lataus-verkosto kattaa 115 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on yli 360 peruslatauspistettä ja lähes 170 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

Katso myös

Keski-ikäiset naiset haluavat kasvattaa voimaa

Yhä useampi keski-ikäinen nainen haluaa nykyään treenata voimaharjoittelua ja osa myös isojen painojen nostamista. Miesten …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x