Volvolta uusi V90 farmari

Volvo V90 jatkaa Volvon tarinaa sportswagonien ja farmarimallien luokassa. Kaikki alkoi jo yli 60 vuotta sitten Volvo Duettin kanssa. Uusin malli täyttää käytännöllisyyteen liittyvät odotukset.

– Meillä on erittäin vahva asema farmarisegmentissä. Vaikka Volvo tarkoittaa tänä päivänä paljon muutakin kuin farmareita, jatkamme ylpeänä pitkää perinnettämme V90:n kanssa, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi V90 on kolmas auto Volvon 90-sarjassa. Kaikki sarjan autot on valmistettu yhtiön erityiselle täysin modulaariselle skaalautuvalle alustalle (SPA), joka on avannut runsaasti uusia mahdollisuuksia Volvojen suunnitteluun, valmistukseen ja varustamiseen.

– Nykyaikaisessa sportswagonissa on kyse ylellisen kokemuksen ja käytännöllisyyden jännittävästä yhdistelmästä. Uuden Volvon sisätilojen hienostunut ilmapiiri yhdistyy runsaaseen tavaratilaan ja auto tarjoaa monipuolisesti toimivia säilytystilaratkaisuja, kertoo Volvon muotoilujohtaja Thomas Ingenlath.

V90 sisältää puoliautonomisen Pilot Assist -ohjaustekniikan, vakioturvallisuuspaketin suurten eläinten havaitsemistoiminnolla ja tieltä suistumissuojalla sekä yhteystoiminnot, kuten älypuhelimen Apple CarPlay -integroinnin.

– V90 -tarjontamme on erittäin vahva. PowerPulse-tekniikka tehostaa suorituskykyä dieselmoottoreissa, ja T8 Twin Engine -plug-in-bensiinihybridi puolestaan kehittää tehoa noin 410 hevosvoimaa ja tarjoaa sähkökäytössä noin 50 kilometrin toimintasäteen, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Peter Mertens.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x