Maybachin myynti alkaa Suomessa keväällä

Uuden Mercedes-Maybach S-sarjan myynti alkaa päämarkkina-alueilla Euroopan ulkopuolella tämän vuoden lopulla ja Saksassa sekä muissa Euroopan maissa keväällä 2021. Ensimmäiset asiakkaat saavat vastaanottaa autonsa ensi vuoden alkupuolella.

Ensimmäinen Maybach-nimeä kantanut henkilöauto oli vuonna 1921 Berliinin autonäyttelyssä esitelty Maybach Model W3. Maybach vastasi 1930-luvulla kahdesta klassikoksi nousseesta ”Grosses Mercedes” -sarjasta. Jälkimmäinen, vuonna 1938 ensiesitelty Mercedes-Benz 770 (W 150), muistetaan Suomessa marsalkka C.G.E. Mannerheimin ja Japanissa keisari Hirohiton edustusautona.

Vuonna 2014 esiteltyä Maybach S-sarjan sedania on myyty yli 60 000 kappaletta, erityisesti Kiinaan, jossa kuukausitoimitukset ovat vaihdelleet 600­–700 auton välillä. Muut tärkeimmät markkina-alueet ovat Venäjä, Etelä-Korea, Yhdysvallat ja Saksa. Vuonna 2019 Maybach S-sarjan autoja myytiin maailman laajuisesti enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– Maybachin ostajilla on kovat odotukset eksklusiivisesta ja yksilöllisestä autosta, joka on muotoiltu elegantisti, viimeistelty ensiluokkaisesti ja varustettu moderneimmalla teknologialla. Uuden Maybachin vahvuudet tässä erityisen voimakkaasti kilpaillussa segmentissä löytyvät matkustusmukavuudesta, äänettömyydestä, turvallisuudesta ja muotoilusta, Mercedes-Maybachin tuotantojohtaja Dirk Fetzer luonnehtii.

Tilaa ja matkustusmukavuutta riittää

Maybachin akseliväli on 180 milliä pidempi kuin uusimmassa pitkäakselivälisessä Mercedes-Benz S-sarjan mallissa, peräti 3396 milliä. Pidempi akseliväli on käytetty kokonaan takaistuimilla matkustavien hyödyksi. Koko auton pituus on 5469 mm.

Vakiovarustukseen kuuluu kaksi erillisistuinta, joiden istuinosaa ja selkänojaa voi säätää haluttuun asentoon toisistaan riippumatta. Nilkka- ja reisitukien avulla istuimet voi säätää lepo- ja nukkuma-asentoon. Takaistuimet on varustettu automaattisilla turvavyön ojentajilla, jotka on integroitu istuinten säädettäviin selkänojiin.

Sisätilat pohjautuvat S-sarjan uudistuneeseen sisätilasuunnitteluun. Kuljettajan työtä helpottaa vakiovarusteisiin kuuluva 12,8-tuumainen teräväpiirtoinen OLED-keskinäyttö. Kaikkiaan saatavana on viisi erilaista kuvaruutua ja -näyttöä, muun muassa 12,3-tuumainen kuljettajanäyttö 3D-syvyysvaikutelmalla. Lisäväriä tuo 253 LED-valolla toteutettu aktiivinen tunnelmavalaistus, jossa on valittavissa eri värisävyjä.

Takamatkustamossa hyödynnetään adaptiivista takavalaistusta, jonka kirkkautta sekä kohdevalojen määrää ja suuntausta voi säätää omiin tarpeisiin sopiviksi. Ylellisen rentoa tunnelmaa luovat korkealuokkaiset puusomisteet. Auto voidaan varustaa sähkötoimisilla takaovilla, joita voi käyttää myös kuljettajan istuimelta.

Vaativimman edustusluokan tulokkaalla on Maybach-tunnus keulassa ja C-pilareissa, normaalia leveämmät takaovet ja kiinteät takakulmaikkunat, jotka erottavat Maybach-tason Mersun S-sarjan autoista.

Käyttöjärjestelmä avustaa – vastamelutoiminto parantaa akustiikkaa

Toisen sukupolven MBUX-käyttöjärjestelmä (Mercedes-Benz User Experience) ensiesiteltiin uudessa S-sarjassa, ja Maybach S-sarjan myötä sen käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään. Lisävarusteena MBUX:n sisätila-avustimen saa myös takaistuimen matkustajien käyttöön. Avustin tunnistaa esimerkiksi käyttäjän katseen suunnan, käsieleitä sekä kehonkieltä. Takaistuimelta tapahtuva järjestelmän käyttö perustuu kattolinjaan asennettuihin 3D-laserkameroihin. Jos sisätila-avustin esimerkiksi toteaa takamatkustajan liikuttavan kättään tavoitellakseen turvavyötä, turvavyö ojentuu eteenpäin kohti matkustajaa helpottamaan vyön kiinnittämistä.

Äänieristystä on parannettu lisäämällä eristysmateriaalia takapyöräkaarien alueelle. Autossa hyödynnetään ensimmäistä kertaa aktiivista tieäänien kompensointia eli kuulokkeista tuttua vastamelutoimintoa. Järjestelmä vähentää ei-toivottua matalataajuista melua vastamelua hyödyntäen. Äänen tuottamiseen käytetään Burmester 4D surround -äänentoistojärjestelmän bassokaiuttimia.

Takaturvatyynyt ja taka-akseliohjaus lisäävät mukavuutta ja -turvallisuutta

Vakiovarusteisiin kuuluvat takamatkustajan etuturvatyynyt. Ne vähentävät takamatkustajien pään ja niskan alueisiin kohdistuvaa kuormitusta ja törmäysvoimia mahdollisessa kolaritilanteessa. Takaistuimen etuturvatyyny laukeaa normaalia pehmeämmin uuden putkimaisen rakenteensa ansiosta.

Ajamisen iloa ja ketteryyttä sekä turvallisuutta lisää uusi E-Active Body Control -alusta, joka on yhdistetty vakiovarusteiseen Airmatic-ilmajousitukseen. Kolaritilanteessa alusta nostaa koria ylöspäin vain muutamassa kymmenesosasekunnissa. Tämä vähentää matkustajiin kohdistuvaa kuormitusta, kun törmäys suuntautuu korin erityisen vankkoihin pohjarakenteisiin.

Lisävarusteena on saatavana taka-akseliohjaus, joka pienentää auton kääntöympyrää jopa kaksi metriä ja helpottaa auton käsittelyä kaupunkiolosuhteissa. Vaihtoehtoja on kaksi: 4,5 asteen tai 10 asteen taka-akseliohjaus. Normaalin 13,4 metrin sijaan auto kääntyy tällöin joko 12,4:n tai 11,4 metrin ympyrässä.

Uusi ja toistaiseksi vain Saksassa sallittu turva- ja mukavuusominaisuus on Digital Light -valojärjestelmä. Lisävarusteena saatava ajovaloteknologia mahdollistaa uusia valotoimintoja kuten suunta- tai varoitusmerkkien heijastamisen tien pintaan. Digital Light -valojen molemmissa yksiköissä on valomoduuli, joka sisältää kolme äärimmäisen tehokasta LED-valoa. Näiden valo taitetaan ja kohdennetaan uudelleen 1,3 miljoonan mikropeilin avulla. Auton ajovalojen tarkkuus on näin yli 2,6 miljoonaa pikseliä.

Arviolta vuoden 2021 toiselta puoliskolta lähtien Mercedes-Maybach S-sarjan lisävarusteeksi on tulossa Drive Pilot -järjestelmä, jonka avulla autolla voidaan ajaa (Saksassa) lähes automaattisesti moottoritieosuuksilla, kun nopeus on alle 60 km/h ja teillä on runsaasti liikennettä ja ruuhkaa.

Vakiovarustukseen kuuluu kaksi erillisistuinta, joiden istuinosaa ja selkänojaa voi säätää haluttuun asentoon toisistaan riippumatta.

Katso myös

Pyöräilijä – opettele väistämissäännöt

Kevään eteneminen tuo koko ajan lisää pyöräilijöitä liikenteeseen. Turvallisen liikkumisen varmistamiseksi sekä autoilijoiden että pyöräilijöiden …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x