Ravivuosi huipentuu – Kuninkuusravit Joensuussa

Raviurheilun ykköstapahtuma, Kuninkuusravit on koko kansan urheilufestivaali, jossa pääosaa näyttelee huippukuntoinen suomenhevonen. Ravikuninkaan ja -kuningattaren seppeleistä kamppailevat kansallishevosten eliittiä edustavat kaksitoista kantakirjattua oritta ja tammaa. Tänä vuonna kesän suuri yleisötapahtuma järjestetään Joensuussa 1. – 2. elokuuta. Joensuussa tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Kuninkuusraviviikonloppu alkaa suomenhevosvarsojen huutokaupalla perjantaina 31.7. klo 16. Joensuun Kuninkuusravit alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 12.

Jorma Kontio jahtaa uransa 10 000. voittoa. Hän on Pohjoismaiden voitokkain raviohjastaja, muttei ole vielä voittanut ravikuninkuutta. Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula.
Jorma Kontio jahtaa uransa 10 000. voittoa. Hän on Pohjoismaiden voitokkain raviohjastaja, muttei ole vielä voittanut ravikuninkuutta. Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula.

Pääkilpailuissa on kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa 12 kantakirjattua suomenhevostammaa ja 12 kantakirjattua suomenhevosoritta kilpailevat kolmesta osamatkasta koostuvassa kokonaiskilpailussa arvostetuista seppeleistä.

Yhdessä maailman vaativimmista ravikilpailuista oriit ja tammat ravaavat lauantaina 1.8. avausmatkat 2100 metriä. Sunnuntaina juostaan 1609 metrin ja 3100 metrin osamatkat. Kolmella osamatkalla nopeimman kokonaisajan saavuttava tamma seppelöidään ravikuningattareksi ja nopeimman kokonaisajan saavuttava ori ravikuninkaaksi.

Kussakin osalähdössä on 12 000 euron ensimmäinen palkinto. Ravikuningatar ja ravikuningas ansaitsevat 44 000 euroa kokonaiskilpailuvoitostaan sekä näiden hevosten nimet jäävät perinteikkään kilpailun voittajina historian kirjoihin.

Lauantain huikeatasoisissa raveissa nähdään lisäksi suomenhevosten montén Suomen mestaruus, Toto76-finaalit, 4-vuotiaiden suomenhevosten Pikkuprinssi ja avoimen tason lämminveristen Joensuu-ajo.

Sunnuntaina tunteikkaiden ravikuninkaallisten seppelöintien lisäksi ohjelmassa on 5-vuotiaiden suomenhevosten Pikkukunkku.

Kuninkuuskisaan osallistuva Jokivarren Kunkku ravasi viime startissaan Suomen ennätyksen Mikkelissä. Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula
Kuninkuuskisaan osallistuva Jokivarren Kunkku ravasi viime startissaan Suomen ennätyksen Mikkelissä. Kuva: Suomen Hippos / Ilkka Nisula

JOKIVARREN KUNKKU
Omistaja: Arto Salmi & Alpo Posti, Ylitornio-Tornio
Kasvattaja: Seppo Kivimäki & Pekka Oravisjärvi, Pyhäjoki
Valmentaja: Antti Ojanperä, Pihtipudas
Ohjastaja: Jorma Kontio
Hoitaja: Jutta Ihalainen

– Meillä on ollut aina Kunkusta sellainen tunne, että tästä voisi se kuninkuushevonen joskus tulla, kertoo valmentaja Antti Ojanperä. Ori sai valmentautua talven terveenä ja se on näkynyt tuloksissa nyt. Jokivarren Kunkku on nuori moneen kuninkuuskilpailun vastustajaansa nähden ja startteja on vähemmän. Toisaalta se on juossut jo 3-vuotiaasta saakka kovia lähtöjä ja siinä mielessä rutiinia on. Hevosen kanssa on kilpailtu, kun on ollut suurempaa rahaa tarjolla. Kuninkuusravit on upea asia, ja seppele suurinta mitä voi suomenhevosella tavoitella. Kuninkuusraveihin meneminen on uusi asia meille ja hevoselle, mutta en ole miettinyt sitä asiaa sen suuremmin. Mielenkiintoisia aikoja eletään! Köppinen on kovassa nousukunnossa ja tiukka vastustaja. Samoin Hullumies, ja Suivikas on myös vahva. Menestys on pienestä asioista kiinni, ja suosikkien takana on moni kärkkymässä. Jompen (Kontio) kanssa Kunkulla on pelittänyt yhteistyö hienosti ja oli hyvä, että Mikkelissä tuli kokemusta myös autolähdöistä oriin kanssa. Ainakaan kuski ei hermoile ihan pienestä.

Katso myös

Keskussairaalat säilyvät kaikilla hyvinvointialueilla

Sairaala- ja päivystysverkon muutoksia on tehty hallituksen toimesta perusterveydenhuollon yöpäivystyksiin ja tiettyjen sairaaloiden erikoissairaanhoitoon. Tavoitteena …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x