Tom Lindholm Eija Vilpas

Pyynikin kesäteatterin Avioliittosimulaattori

Pyynikin kesäteatteri esittää kesällä 2015 Veera Niemisen suosittuun esikoisromaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori. Komedia tarjoaa huumoria, draamaa ja rakkautta maalaistilan tyyliin.

Avioliittosimulaattori sijoittuu Länsi-Suomen maaseudulle, jossa tilaansa pyörittää ahkera mutta vähäsanainen Jussi. Tilalla huseeraa varsinainen hiljaisten miesten kerho. Jussin isä, setä ja pikkuveli eivät turhia jutustele – edes keskenään. Maalaistalo on jämähtänyt miesvaltaisiin kaavoihinsa Jussin äidin kuoleman jälkeen, kahvikupitkaan eivät ole vaihtaneet paikkaa.
Mitä siis tapahtuu, kun Jussin morsiankokelas, vilkas ja lörppö itäsuomalainen Aino, saapuu perhehaaveineen tilalle kuukauden koeajaksi? Arki maalaistilalla ei ainakaan enää palaudu entisenlaiseksi. Myös maakuntakulttuurien ja murteiden ristitulelta ei voi välttyä.

Veera Nieminen
Veera Nieminen

Kesän 2015 suosiosta pitävät huolen lavalle marssivat näyttelijäkonkarit, jotka julkistettiin jo syksyllä. Mukana ovat Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen ja Ville Majamaa. Nyt esiintyjäkaarti on täydentynyt. Pyynikillä nähdään lisäksi Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki.

Lipunmyynti esityksiin käy vilkkaana ja kesäkuun esitykset ovat jo lähes täyteen varattuja. Kesän täyttöprosentti tällä hetkellä 77%.

– Ilahduttaa, että asiakkaat ovat kiinnostuneet Avioliittosimulaattori-näytelmästä, kyseessä on kuitenkin ihan uusi teksti. Pyynikin kesäteatterin linjalle kertoa tarinoita on kysyntää, pohtii toiminnanjohtaja Jari Nieminen.

Seija Holma Tommi Auvinen
Seija Holma Tommi Auvinen

Ensi-ilta: 12.6.2015
Esitykset: 9.6.–8.8.2015
Ohjaus: Tommi Auvinen
Dramatisointi: Tommi Auvinen ja Seija Holma.

Tampereella toimiva Pyynikin kesäteatteri on yksi Suomen suurimpia kesäteattereita ja Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut ulkoilmateatteri.

Katso myös

Kotien tulipalot alkavat yleensä keittiöstä

Yleisin syy keittiössä alkaviin tulipaloihin on se, että liedellä tai sen lähellä on esineitä, jotka …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x