Onginnan Suomen mestaruudesta kilpaillaan 30.7 Saimaan kanavalla

Saimaan kanavalla kilpaillaan sunnuntaina 30. heinäkuuta onginnan Suomen mestaruuksista. Kilpailu on kesän odotettu onkijoiden suurtapahtuma ja paikalle odotetaan noin 400 Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsentä mittelemään mitalisijoista.

SM-onki on kalastuskilpailuna melko rento tapahtuma, joka henkilökohtaisella tasolla tarjoaa peräti seitsemän eri ikäsarjaa. Niiden lisäksi käydään kultakamppailua seitsemässä joukkuesarjassa, joista yksi on hauska ja mielekäs perheiden välinen perhesarja. Kilpailuaika on klo 10-14, paitsi nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa, jossa kisa päättyy klo 13.

Saimaan kanava on tunnetusti kalastoltaan monipuolinen vesistö. Samalla se on myös haastava paikka, jossa tietotaito yhdistettynä ripaukseen onnea, on polku pärjäämiselle. Kanava tarjoaa potentiaalista saalista erityisesti eri särkikalojen muodossa, mutta joukossa uiskentelee myös muun muassa komeita ahvenia ja pieniä kiiskiä. Kilpailuvesistön hieman erikoisempiin kalalajeihin kuuluu miekkasärki, joka tapaa silloin tällöin tarttua kilpailijankin herkullisesti viritettyyn syöttiin, tarjoten hauskan ja kaivatun lisän saalisrepun pohjalle.

Kilpailupaikka ja -keskus sijaitsevat molemmat totutusti Kansolan sillan välittömässä läheisyydessä. Kilpailualue sijaitsee molemmin puolin kanavaa sekä ylä- että alavirtaan kilpailukeskuksesta.

Kilpailu on avoin kaikille Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseurojen jäsenille.

Katso myös

Turku purkaa käytöstä poistettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia

Turun kaupunki investoi vahvasti tulevina vuosina koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksiin. Kuluvan talven aikana kaupunki purkaa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x