Kalaa syödään entistä enemmän

Lähes kaikki suomalaiset syövät kalaa ja moni haluaisi syödä kalaa nykyistä enemmän. Tieto kalan terveellisyydestä on kirkkaana mielessä, sillä kalan tiedetään olevan terveellistä. Tärkeimpänä valintaperusteena kalaa ostettaessa ovat laatu ja tuoreus.

Kalan ostopäätöksen vaikuttavin tekijä on laatu ja tuoreus. Tuotetyyppi, samoin kuin edullinen hinta on myös tärkeää. Hinnan merkitys korostuu nuoremmilla.

76 prosenttia suomalaisista haluaisi syödä kalaa nykyistä enemmän ja 45 prosenttia suomalaisista uskoo erityisesti kotimaisen kalan käytön kasvavan.  Pohjoismaiden ulkopuolelta tulevien kalojen käytön sen sijaan uskotaan vähenevän.

Tiedot ilmenevät Pro Kalan teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi 857 suomalaista helmi-maaliskuun vaihteessa 2016.

Kala ostetaan nykyään paljon – myös kuluttajapakattuna

Kala on mielellään perinteisesti ostettu palvelutiskiltä. Edelleen puolet vastaajista haluaa ostaa kalan kalatiskiltä, kun se on mahdollista. Kuluttajapakattuja tuotteita ostavien määrä on kuitenkin kasvanut. Hieman yllättävää on, että kalan kohdalla näyttäisi kuluttajien usko lähi- ja luomutuotteiden suosimisen kasvuun olevan laskussa. Luomuruoan suosimisen kasvuun uskoi enää noin kolmannes. Lähiruoan suosimisen kasvuun uskoo edelleen puolet.

– On hienoa, että suomalaiset haluavat syödä kalaa entistä enemmän. Kala koetaan terveelliseksi ja maukkaaksi ruuaksi, joka sopii hyvin nykyiseen hyvinvointitrendiin. Kalan hyvien terveysvaikutusten lisäksi jatkuvasti kehittyvät kuluttajapakattujen tuotteiden valikoimat pitävät kalan kestosuosikkina suomalaisten ruokapöydässä, sanoo Katriina Partanen, Pro Kalan toiminnanjohtaja.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x