Ravitsemussuositukset sairastuttavat ?

Uutuuskirjassa väitetään, että suomalaiset ravitsemussuositukset sairastuttavat. Yleis- ja verisuonikirurgi Taija Sompin ja liikuntafysiologi Jani Sompin uutuuskirja ”Parantava ruoka” kyseenalaistaa muun muassa rypsiöljyn, täysjyväviljan ja vähärasvaisten maitotuotteiden terveellisyyden. Kirja laajentaa tekijöiden edellisen teoksen, kestosuosikiksi nousseen kirja ”Parantavat rasvat” (2011) näkökulmaa.

Kirja kokoaa kattavasti uusimman tiedon ravitsemuksesta ja sen merkityksestä terveyteemme, ravintolisistä, vitamiineista ja rasvahapoista. Mukana on runsaasti potilasesimerkkejä.

Suomessa on kansansairauksia koko joukko. Lihavuusepidemia jatkaa jylläämistään. Kaupan hyllyt pursuavat kasvirasvoja ja sokeria sisältäviä tuotteita. Vanhukset lääkitään tokkuraisiksi, ja heille tarjotaan vanhustenhuollossa vähärasvaista ja tärkkelyspainotteista ruokaa, joka heikentää aivotoimintoja, muistia ja liikuntakykyä. Kouluissa suositaan margariinia, perunaa ja rasvatonta maitoa – suomalaista perusruokaa, joka on valitettavasti useimpia koululaisia sairastuttavaa.

Yleis- ja verisuonikirurgi sekä fysioterapeutti Taija Somppi ja liikuntafysiologi, osteopaatti D.O. Jani Somppi ovat vuosien potilastyöskentelyn myötä huomanneet, kuinka tärkeä rooli ruokavaliolla on ihmisen terveydessä.
Yleis- ja verisuonikirurgi sekä fysioterapeutti Taija Somppi ja liikuntafysiologi, osteopaatti D.O. Jani Somppi ovat vuosien potilastyöskentelyn myötä huomanneet, kuinka tärkeä rooli ruokavaliolla on ihmisen terveydessä.

Omien potilaskokemustensa kautta Taija ja Jani Somppi ovat huomanneet, että monien kansantautien taustalla on muun muassa vähärasvaisten maitotuotteiden, täysjyväviljan, rypsiöljyn ja sokerin liiallinen suosiminen. Heidän mukaansa Suomen terveydenhuollossa ei oteta ravitsemusasioita tarpeeksi huomioon ja nykyiset ravitsemusohjeet ovat aikansa eläneitä.

”Olemme ilolla seuranneet vuonna 2014 syntynyttä keskustelua maaeläinrasvojen eli maitorasvojen terveellisyydestä. Vuosien pelottelu maitorasvoilla on ollut turhaa. Parantavat rasvat ­kirjamme sai viranomaisilta syksyllä 2011 täystuomion. Nyt samat viranomaiset ovat hiljaa.

Sydänterveelliseen ruokavalioon kuuluvat maitorasvat, voi, neitsytoliiviöljy, neitsytkookosöljy ja kalanrasvat. Rasvassa maistamme hyvät maut, ja rasva tukee kylläisyyttä. Mauttomalla ja elimistöä tulehduttavalla rypsiöljyllä lotraamisen sijaan kehotamme siirtymään näihin luonnollisiin rasvoihin. Sydän kiittää. ”
Parantava ruoka (Gummerus) 293 sivua. Ovh 36 €

Katso myös

Työryhmä: Sairaaloiden ja päivystysten verkostoa tiivistettävä

Sairaaloiden ja ympärivuorokautisten päivystysten työnjakoa selvittäneen työryhmän mukaan sairaala- ja päivystysverkkoa on tiivistettävä. Yksittäisten sairaaloiden …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x